Prednosti dugoročnog najma vozila

14.03.2023.

Sve više i više pravnih osoba umjesto leasinga vozila odlučuje se na dugoročni najam vozila. Koje su prednosti i zašto se sve više koristi pročitajte u našem blogu.

Dugoročni najam kao što je full fleet management za korisnike ima niz financijskih prednosti od kojih izdvajamo planiranje troškova. Ugovorom se definira fiksni mjesečni najam koji vrijedi do kraja trajanja ugovora. U iznos mjesečnog najma uključeni su svi troškovi korištenja vozila, osim naravno, goriva i cestarina, tj. bez skrivenih troškova što predstavlja veliki plus u smislu planiranja odnosno kontroliranja budućih troškova vozila ili voznog parka te znatno utječe na planirani cash-flow jer su poznati svi fiksni mjesečni troškovi.

Veliki troškovi ulaganju u smislu kupnje vozila značajno olakšavaju financijsku strukturu svim malim i srednjim poduzetnicima kojima nije potreban ukupan iznos kapitala za kupnju vozila čime se značajno smanjuje kreditna sposobnost te time alociraju svoje resurse na svoj core business. Također, u slučaju izvanrednih kvarova ili nenadanih šteta modelom dugoročnog najma full fleet managament sve rizike snosi pružatelj usluge.

Najveća prednost sigurno je da tvrtka s kojom dogovarate dugoročni najam kompletno brine o vašem vozilu. Vaša jedina briga je gorivo, a sve ostalo prepustite nama. U cijeni poslovnog najma su uz korištenje vozila obuhvaćeni troškovi redovnog i izvanrednog održavanja, godišnja registracija vozila, tehnički pregled vozila, cestarina, godišnji porez na cestovno vozilo, obavezno i kasko osiguranje, RTV pretplata, periodička zamjena guma s uključenim hotelom za gume, upravljanje štetama, zamjensko vozilo te dostava i preuzimanje vozila pri odlasku u servis. Također u slučaju kvara ili nesreće biti će vam osigurano zamjensko vozilo kako bi nesmetano mogli se kretati dok je auto na popravku.

Financijski gledano, dugoročni najam je u okvirima troškova operativnog leasinga. Za razliku od drugih načina upotrebe vozila u dugoročnom najmu vozila, osim na fleksibilnost trajanja najma i ugovaranja kilometraže u skladu s potrebama, štedite i vrijeme jer ne trebate pratiti stanje i trenutačne vrijednosti vozila, nego kompletnu brigu o vozilu prepuštate nama.

Tržište dugoročnog najma je u značajnom porastu kako na europskom tako i na domaćem tržištu. Prema dostupnim informacijama trenutno je na hrvatskim cestama preko pet tisuća vozila ugovoreno putem dugotrajnog najma vozila. Kroz nekoliko sljedećih godina neupitan je rast ovog oblika najma vozila a tome u prilog govori i činjenica da je rast zabilježen i u drugim članicama Europske unije. Više informacija o dugoročnom najmu vozila u sklopu tvrtke Auto Hrvatska Automobili pogledajte OVDJE. U ponudi možete pronaći sve tipove vozila:  ekonomska gradska vozila, kompaktna vozila, poslovne limuzine te SUV vozila, a najam možete dogovoriti u trajanju od 12 mjeseci do 5 godina.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice