Digitalno upravljanje voznim parkom za gospodarska vozila

19.01.2021.

S pomoću digitalnih usluga tvrtke MAN možete optimizirati učinkovitost cijelog voznog parka.
Otvorena internetska platforma RIO koju je inicirao MAN stvara konkretne prednosti kad je riječ o profitabilnosti i ekologiji, a prikladna je za tvrtke svih veličina te omogućava upravljanje i miješanim voznim parkom. MAN je svoje digitalne usluge na platformi RIO objedinio pod nazivom MAN DigitalServices. Osnovna oprema koja omogućava početnu optimizaciju procesa u transportnom i logističkom poslovanju čine RIO box i besplatni paket Essentials. RIO box koji se od 2018. ugrađuje u sve nove MAN kamione telematički je hardver kojim se automatski prenose relevantni podaci o vozilu, dok je Essentials besplatni osnovni paket koji nudi osnovnu analizu podataka o kamionima i njihovoj poziciji, a podaci se čuvaju na platformi u razdoblju 10 dana.

Za detaljnije lociranje vozila u ponudi su paketi Geo i One Minute Locator. Usluga Geo sprema podatke iz proteklih 25 mjeseci, a uz kreiranje najbolje transportne rute za dostavu pruža informaciju o troškovima na putu. Funkcionalnosti kao što su Point of Interest i Geofence dodatno olakšavaju planiranje. One Minute Locator povećava učestalost određivanja lokacije putem GPS-a, pa se utvrđivanjem podataka svake minute može optimirati planiranje raspolaganja i točno informirati kupce odnosno naručitelje transporta.

Redovito održavanje voznog parka neophodno je za sigurnost u prometu, a tu pomažu usluga MAN ServiceCare u besplatnoj "S" varijanti te "M" uz doplatu. Usluga MAN ServiceCare S omogućava odabranoj MAN servisnoj radionici pregled nad statusom održavanja voznog parka. Predstojeće termine održavanja i posjeta radionici mogu se jednostavno putem aplikacije uskladiti s odabranom MAN servisnom radionicom. Zahvaljujući MAN ServiceCare M varijanti tvrtka ima uvid u komponente održavanja vozila, uključujući sve informacije o vozilima relevantne za održavanje. Za informacije o podacima s tahografa i kartica vozača u ponudi su usluge Compliant i Timed. Usluga Compliant automatski i daljinskim pristupom preuzima i pohranjuje podatke s tahografa i kartice vozača. Usluga Timed omogućava pregled vremena vožnje i vremena odmora vozača u stvarnom vremenu. Zahvaljujući tabličnom pregledu vremena vožnje na dnevnoj, tjednoj i dvotjednoj bazi mogu se izbjeći skupe kazne u slučaju prekoračenja vremena vožnje.

U svijet digitalnog upravljanja voznim parkom možete ući na web stranici www.digital.man

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice