Riječ je o 12 novih niskopodnih gradskih autobusa kojima se rješava problem zastarjelog voznog parka. Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna od čega su 18 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije, a razliku u iznosu dva milijuna osigurali su Grad Osijek i GPP.

"MAN Lion City gradski autobusi imaju učinkovite dizelske motore s 320 KS, kapacitet od 85 putničkih mjesta od kojih je 35 sjedećih, najsuvremeniju opremu te zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Učinit ćemo sve da autobusi naprave što više sigurnih kilometara, da se građani u njima što udobnije osjećaju i da što duže služe gradu Osijeku. Nastavak je to i dugogodišnje dobre suradnje dviju tvrtki u kojoj je do sada isporučeno 31 novi MAN autobus", rekao je direktor Auto Hrvatska PSC Mario Fabek.

"Četrdeset posto dnevne flote bit će nova vozila i putnici će na raspolaganju imati jedan niskopodni autobus najnovije generacije. Samim tim očekujemo povećanje broja putnika, a nabavka novih vozila odrazit će se i na bolji poslovni rezultat jer ćemo imati manje troškove goriva i u početku održavanja autobusa što će znatno utjecati na poslovanje", istaknuo je direktor GPP-a Mario Šapina. Uz smanjenje troškova održavanja i zagađenja okoliša, ističu iz GPP-a, znatno će se poboljšati kvaliteta usluge javnoga prijevoza na području Grada Osijeka.

 
w Povratak na vrh