Na što je važno pripaziti prilikom kupnje guma na webu?

01.11.2020.

Web trgovine su u okolnostima novog normalnog postale popularnije nego ikada, no valja pripaziti i na potencijalne zamke takve kupovine.
U posljednje vrijeme čini se da sve što se moglo preseliti ''na crtu'' (on line) da se i preselilo. Novost nisu ni web trgovine auto dijelova i prateće opreme za automobile. Ponuda proizvoda na webu vezana za autoindustriju je velika, no nije sve proizvode za automobil lako kupiti on line. Gume i akumulatori ipak malo odskaču iz te priče radi relativno lake kupnje preko weba jer prema točno određenim specifikacijama lako dolazite do željenog proizvoda. Opremanje automobila iz udobnosti vlastitog  doma zvuči primamljivo i bezbrižno i tako i jest, no prilikom kupnje na webu ipak morate pripaziti na neke zamke.
Gume su proizvod koji se, za razliku od ostalih dijelova i opreme za automobil, može jednostavno kupiti na webu. Sve što morate je upisati dimenziju (širinu, visinu i promjer) i tip gume te iz ponude odabrati ono što vam za vaše potrebe najbolje odgovara po cijeni i kvaliteti. Kako bi vaša kupnja bila bezbrižna potrebno je ipak obratiti pažnju prilikom odabira artikala. Poznati su slučajevi gdje je u prometnoj knjižici bila navedena kriva dimenzija ili čak i više od jedne dimenzije guma. Iz tog razloga i prema dosadašnjim iskustvima, dimenzije guma najbolje je pročitati s onih montiranih na vozilu.
Prilikom pretraživanja željenog proizvoda bolje je upisati što više podataka kako bi se pretraga ubrzala. Iako zvuči banalno potrebno je paziti i da odaberete ispravnu količinu koju želite kupiti jer vjerovali ili ne greške se znaju dogoditi.
Uvijek provjerite da li je odabrani model dostupan, a kao i kod kupnje drugih proizvoda na webu, važno je provjeriti koji su uvjeti dostave i/ili preuzimanja robe te eventualnog povrata ukoliko proizvod koji ste naručili nije odgovarajući. Svakako je važno informirati se i o dodatnim jamstvima koje nude pojedini proizvođači. Neki od njih nude čak dvije godine jamstva na sva mehanička oštećenja što je velika dodatna vrijednost.
Prednost web shopa Auto Hrvatske svakako je ta da je robu moguće preuzeti već isti dan na zagrebačkom području za narudžbe predane do 11 sati, a na svim ostalim lokacijama čekat će vas sljedeći radni dan u prijepodnevnim satima. Tako da ako se i odlučite u zadnji čas za kupnju guma ne morate se brinuti jer gume koje su na stanju su u manje od 24 sata spremne za montažu, a vi spremni za sigurnu vožnju u zimskim uvjetima. Uvjet je naravno da je roba dostupna na zalihi. Ukoliko vam je potrebna i montaža moguće ju je obaviti na više od 40 lokacija diljem Hrvatske uz povoljne cijene i bez puno komplikacija oko naručivanja i plaćanja. Na montažu se također možete naručiti on line.
Gume koje se nalaze u ponudi su novijeg datum proizvodnje, a ono što posebno ističemo da se radi o novim gumama koje su skladištene u ispravnim uvjetima tako da su njihova svojstva maksimalno sačuvana kako se korisnik ne bi morao brinuti oko datuma proizvodnje. Za kvalitetu gume važnije je ispravno skladištenje od samog datuma proizvodnje, pa se po EU standardima svaka guma stara do 5 godina od DOT oznake smatra novom gumom.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice