EURO NASCAR se vratio na Grobnik

20.11.2020.

Hrvatska je proteklog vikenda bila domaćin 5. i 6. kola NASCAR-ove Wheel Euro serije na Automotodromu Grobnik. Bila su to dva dana puna fantastičnih utrka i demonstracija adrenalinskog uzbuđenja NASCAR Whelen Euro Series. Kao ekskluzivni dobavljač guma serije, General Tire je sve timove opremio gumama.
Spektakularnim nastupom u EuroNASCAR PRO 6. kolu, dvostruki NASCAR Whelen Euro Series prvak Alon Day osigurao je drugu pobjedu u sezoni. Day je imao 3,181 sekundu prednosti nad Lorisom Hezemansu na drugoj poziciji. Lasse Soerensen završio je na solidnom 3. mjestu. Day je produžio svoje prvenstveno vodstvo i sada je skupio 214 bodova - 15 više od drugoplasiranog Lassea Soerensena.

U subotu je Stienes Longin ugrabio svoju prvu pobjedu u karijeri na stazi maestralnim pogonom u EuroNASCAR PRO 5. kolu. Giorgio Maggi vratio se kući drugi i osvojio prvo postolje u EuroNASCAR PRO zajedno s pobjedom u juniorskom trofeju. Dosadašnji prvak EuroNASCAR 2 Lasse Soerensen završio je treći - i drugi u klasifikaciji juniorskog trofeja - samo nekoliko desetinki sekunde iza prva dva.

Vittorio Ghirelli pobijedio je u svojoj drugoj uzastopnoj utrci na stazi dugoj 4,168 kilometara. Talijan je vodio svih 14 krugova uzbudljive EuroNASCAR 2 runde 6 s puno borbi od vrata do vrata. Ghirelli je također produžio svoje prvenstveno vodstvo. Čeh Martin Doubek počeo je četvrti, a završio drugi ispred Ghirellijevog suigrača Tobiasa Dauenhauera. Dauenhauer se morao zadovoljiti trećim nakon što ga je Doubek prošao u borbi za drugo. U subotu je Vittorio Ghirelli pobijedio na prvoj NASCAR utrci na Automotodromu Grobnik. Suigrač Tobias Dauenhauer pobijedio je u utrci na ljestvici juniorskih trofeja i postigao svoj treći postolje u prvenstvu EuroNASCAR 2 2020. godine, a slijedi ga Nicholas Risitano iz Italije.

“Utrka na Grobniku u svakom je pogledu ispunila naša velika očekivanja. Vidjeli smo sjajne utrke na ovoj novoj stazi, a specifikacijama guma zadovoljni su timovi i vozači, a njihove su povratne informacije bile vrlo pozitivne, tako da jedva čekamo da odemo u Valenciju u Španjolskoj na završno natjecanje od 3. do 6. prosinca ”, kaže Martin Heckers , Šef General Tire Motorsporta.

Matthias Bartz, direktor poslovnog razvoja, General Tire EMEA dodaje: „U ovoj najzahtjevnijoj sportskoj areni u mogućnosti smo prikazati performanse General Tire-a u nizu uvjeta i postavki. Naši zahtjevni kupci, bilo da se utrkuju na NASCAR Whelen Euro Series ili voze generalnu gumu iz naše ulične gume, imaju ista visoka očekivanja od kvalitete i performansi u svim mogućim uvjetima. Za nas ‘Bilo gdje je moguće’ nije samo slogan. Mislimo to i demonstriramo."
vrh stranice