ŠKODA OCTAVIA - činjenice i brojke o najprodavanijoj Škodi

29.09.2020.

OCTAVIA već više od 60 godina predstavlja okosnicu palete modela marke ŠKODA.
Na početku bijaše osmica: kada je predstavljena 1959. godine, OCTAVIA (latinski za "osma") je bila osmi model marke ŠKODA s izuzetno modernim pojedinačnim ovjesom kotača te istovremeno osmi model češkog proizvođača nakon Drugog svjetskog rata.
Međutim, OCTAVIA je s vremenom postala broj jedan za marku ŠKODA. Kao neosporna uspješnica marke, ona predstavlja srce i okosnicu njezinog portfelja modela i stoga je velikim dijelom zaslužna za činjenicu da poduzeće ostvaruje oko pet posto češkog bruto domaćeg proizvoda.
ŠKODA nudi model OCTAVIA u 46 zemalja, a proizvodi ga u pet tvornica diljem svijeta. Sada četvrta generacija otvara sljedeće poglavlje jedinstvene priče o uspjehu. To je dovoljan razlog da osim broja osam predstavimo i druge brojke koje se odnose na model OCTAVIA.

Od predstavljanja 1959. godine s montažnih je traka sišlo više od sedam milijuna primjeraka modela ŠKODA OCTAVIA. Kada bismo sva ova vozila parkirali jedno za drugim, to bi stvorilo red dužine od oko 32 200 kilometara, što odgovara dionici od Mlade Boleslavi do Sydneya i natrag.
U četvrtoj generaciji model OCTAVIA nudi još više prostora od svog prethodnika, povećavajući tako dodatno svoje prednosti kao vozilo kompaktne klase s ponudom prostora i kvalitetama modela srednje klase.
Stoga ne čudi što je OCTAVIA već trideset puta bila najprodavanije vozilo na svom domaćem češkom tržištu, a sam vrh ljestvice najprodavanijih modela zauzela je već i u sedam drugih zemalja kao što su Poljska, Austrija i Švicarska.
vrh stranice