Dočekajmo poticaje zajedno uz Seres 3

Seres 3 - gradsko električno vozilo s bogatom serijskom opremom za 28.900 eura.

Istaknuta cijena od 28.900 € odnosi se na model Seres 3 Luxury. Cijena je s porezom na dodanu vrijednost te vrijedi uz poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Prosječna potrošnja električne energije u mješovitoj vožnji, prema WLTP protokolu, iznosi 177 Wh/km; Emisija CO2 – 0 g/km.

Seres 3 - gradsko električno vozilo s bogatom serijskom opremom:
▶ virtualni kokpit
▶ sjedala presvučena kožom
▶ panoramski krov, parkiranje s kamerom od 360°
▶ vrhunski MP5 sustav
▶ doseg po WLTP normi u kombiniranom načinu vožnje iznosi 347 km....
Više informacija o mogućnošću ostvarivanja državnih poticaja za kupnju električnih vozila potražite na besplatan info telefon 0800 1952 ili putem mail adrese dfsk.prodaja@autohrvatska.hr

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u 2024. godini osigurao 15 milijuna eura za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila. Za građane prijavu će podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije izravno Fondu.

Prvi korak u provedbi novog modela sufinanciranja bit će objava Javnog poziva za proizvođače, generalne zastupnike ili uvoznike motornih vozila, koji će Fondu prijaviti prodajna mjesta i dostupne modele energetski učinkovitih vozila. Svako prodajno mjesto pritom će dobiti korisnički račun za prijavnu aplikaciju.

Nakon što Fond početkom veljače objavi Javni poziv za građane, prodavatelji će kroz prijavnu aplikaciju korisnike prijavljivati za sufinanciranje. Unosom obveznih podataka prijavitelja i učitavanjem potrebne dokumentacije u sustav, za korisnika će se automatski rezervirati dostupan iznos poticaja. Kako bi ostvario pravo na sufinanciranje, korisnik u određenom roku mora uplatiti i obvezni minimalni predujam za vozilo, u iznosu od 7% traženih sredstava Fonda.

Koliko je točno sredstava iskorišteno, moći će se u realnom vremenu pratiti na posebnoj stranici Fonda, koja će biti u funkciji tijekom ožujka. Na njoj će zainteresirani korisnici moći pronaći sve detalje o programu sufinanciranja, kao i popis svih modela vozila za koje je dostupno sufinanciranje te njihovih prodajnih mjesta. Kad iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji dosegne 15 milijuna eura, poziv za građane i tvrtke će se privremeno zatvoriti.

Nabavka vozila će se, kao i do sad, sufinancirati s do 40% po vozilu, a maksimalni iznos poticaja će ovisiti o kategoriji. Za električna vozila L1-L7 kategorije osigurano je do 2.500,00 eur, za plug-in hibride do 5.000,00 eur, dok će se za kupnju vozila s električnim pogonom ili čak na vodik moći dobiti do 9.000,00 eur. Najviša dopuštena cijena vozila na ponudi iznosi 50.000,00 eur s PDV-om.

Građani će sufinanciranje moći ostvariti za jedno novo vozilo, a vozila moraju zadržati u vlasništvu najmanje dvije godine.
vrh stranice