TOYO TIRES sudjeluje u Nürburgring 24 Hours utrci

31.05.2021.

TOYO TIRES najavio sudjelovanje na Nürburgring 24 Hour od 3. do 6. lipnja 2021. godine, u Njemačkoj. 
Nürburgring 24 Hours jedna je od najzahtjevnijih utrka izdržljivosti u svijetu. Dobro je poznata jer se sastoji od dvije teške staze, F1 Grand Prix kruga i Nordschleife. S više od 300m promjene visine i preko 70 zavoja na svakih 25 kilometara kruga, Eifelov krug predstavlja jedinstveni izazov za svakog vozača. Zbog planinske mikro klime, vozači mogu očekivati i nagle vremenske promjene koje im mogu zakomplicirati i otežati trkačku strategiju. Davati maksimalne performanse tijekom 24 sata u nepredvidljivim uvjetima izazov su i za auto i za vozača, što pruža TOYO TIRES priliku da svoje gume testira u ekstremnim uvjetima.

U 2021. godini, TOYO TIRES će ponovno sudjelovati na utrci s NOVEL korporacijom nakon što su prošle godine potpisali sporazum o partnerstvu. TOYO TIRES je konstruirao gume za automobile TOYOTA Supra GT4 i LEXUS RC F koji će sudjelovati na utrci s NOVELOM i Ring Racingom. 

U ovogodišnjoj Nürburgring seriji izdržljivosti, održanoj na stazi Nordschleife, TOYOTA Supra GT4 završila je na 2. mjestu u 2. krugu u klasi, dok je LEXUS RC F završio na 1. mjestu u 3. krugu u klasi.

NOVEL korporacija specijalizirani je LEXUS tuner te razvija i prodaje dijelove visokih performansi za LEXUS F model. U utrkama sudjeluje od 2016.godine, a na klasi SP8 2018.godine osvojili su drugo i treće mjesto. Ring Racing auto tuner već više od 10 godina proizvodi trkaće automobile u blizini Nürburgringa.

TOYOTA Supra GT4LEXUS RC F

 

 


vrh stranice