Izložba maketa automobila Igračke - put do ostvarenih snova

15.07.2021.

Gostujuća izložba Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ Igračke – put do ostvarenih snova dio je

velikog izložbenog projekta Etnografskog muzeja Igračke – djetinjstvo zauvijek

Na izložbi će biti predstavljeni najpoznatijii automobili 20. stoljeća koji su u svoje vrijeme žarili i palili automobilskom scenom. Najveća zvjezda automobilske scene danas je Nevera, tvrtke Rimac automobili. Imamo ekskluzivnu čast izložiti maketu tog najnovijeg električnog hiper automobila vrhunske tehnologije. 

Maketa Nevere će biti izložena od 15. (dan otvorenja) do 21. srpnja 2021. godine. 


O IZLOŽBI

Na izložbi je predstavljeno 55 modela najistaknutijih legendarnih automobila 20. stoljeća u svijetu, napravljenih u mjerilu 1 : 18. Predstavljeni automobili različitih su godišta, maraka i modela: Lamborghini, Bugatti, Cadillac, Jaguar, Porsche, Volkswagen, Alfa Romeo, Mercedes Benz, Chevy Reetmaster, BMW, Renault, Majorette, Ferarri, Maserati, Lancia Aurelia, Hummer, Chevrolett, Mustang, Ford, Citroën i Dodge Viper, koji su u svoje vrijeme žarili i palili automobilskom scenom. U izloženoj šarenoj paleti modela automobila mogu se prepoznati automobili sportskih linija, luksuzne limuzine, standardni osobni automobili i karavani.

Najstariji izloženi model jest njemački sportski automobil Mercedes Benz SSK iz 1928. godine.

Osim automobila na izložbi će biti predstavljen

  • model autobusa iz polovine 20 st,  
  • model parne lokomotive No 225 iz 1923. godine te
  • dječji bicikl s početka prošloga stoljeća.

O NEVERI

Nevera je potpuno električni hiper automobil, dizajniran da pruži neviđenu razinu performansi. Nevera je najbrže ubrzavajući i najsnažniji serijski automobil na svijetu (1,97 sekundi od 0 do 100 km/h i 1914 ks). Posebnost automobila je da se bezvremenski, elegantan dizajn primjenjuje na svaki detalj, uključujući specifičan izgled boka automobila koji podsjeća na kravatu (ugrađena je u bokove i služi kao usis zraka za stražnje rashladne sustave. Direktor dizajna Adriano Mudri to objašnjava riječima: "Od 17. stoljeća kravata pruža simbol hrvatske snage i identiteta, a mi smo joj prvi put odali počast na našem Concept_One hiper automobilu 2011.").

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac automobila o Neveri je rekao: "To je to! Ovo je automobil koji sam imao na umu kad sam prije deset godina krenuo na ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom, našim rekordnim hiper automobilom. Ovaj je automobil rađen da nadmaši i pomakne granice“.

Više na: https://www.rimac-automobili.com/     

Autorica izložbe: Neda Staklarević
Autorica likovnih postava izložaba projekta: Nikolina Jelavić Mitrović

Izložba je otvorena od 15. srpnja do 5. rujna 2021. godine. Otvorenje u Etnografskom muzeju,  u četvrtak, 15. srpnja 2021. godine u 18 sati.

vrh stranice