Povratak na izdvojene pogodnosti

Prijevoznici i voditelji voznih parkova pod stalnim su stresom. Uvjeti poslovanja su sve složeniji pa se konstantno traži rješenje smanjenja operativnih troškova. Svaka stavka u računici troška po kilometru zahtjeva uštedu i povećanje profitabilnosti. 

  

Teretne gume na više načina utječu na ulazne troškove. Kvaliteta izrade utječe na njihovu trajnost, a tehničke osobine na sigurnost tereta, putnika, vozila i vozača. Nestručani odabir, prebrza vožnja, previsok ili prenizak tlak i temperatura, neodgovarajuća kombinacija na osovinama ili loše skladištenje primjetno će skratiti vijek trajanja gume. Udobnost će se smanjiti, a povećat će se buka i potrošit će se više diesela po kilometru i toni korisnog tereta. Od proizvođača guma danas se očekuju optimalna rješenja u kombiniranju sigurnosti vožnje na svim podlogama i što veće trajnosti i učinkovitosti koja podrazumijeva manje potrošenog goriva. Provjera tlaka u svakoj gumi voznog parka od desetak i više vozila velik je izazov i zahtjevan zadatak, ali vrijedi se potruditi jer istraživanja pokazuju da je samo 44% teretnih guma pravilno napumpano. 90 % pucanja i drugih oštećenja u vožnji dogodi se zbog nedovoljno ili nejednako napumpanih guma, a 20% niži pritisak zraka troši 2% više goriva i povećava trošenje gaznog sloja za čak 25%.

  

Prije kupovine vrijedi se posavjetovati sa specijaliziranim stručnjakom koji će znati koje gume odgovaraju karakteristikama vozila i posebnim transportnim potrebama korisnika. Nekad su dovoljno dobre i gume iz budget kategorije, a ponekad je najvažniji kriterij pouzdanost vrhunske marke. Auto Hrvatska PSC može udovoljiti svim zahtjevima jer uvozi i distribuira teretne gume Pirelli, Formula, Continental, Barum, Toyo Tires, Michelin i Kormoran. Brza i organizirana dostava jamči da će gume naručene do 14 sati u većini slučajeva biti isporučene drugi dan, a maksimalno 48 sati od narudžbe. Zahvaljujući brzoj isporuci vozilo će biti kraće izvan upotrebe i izgubit će manje dana, što će automatski povećati njegovu profitabilnost.

 

Povratak na izdvojene pogodnosti

 
w Povratak na vrh