Libertas i Auto Hrvatska ugovorili nabavu 11 novih autobusa

22.11.2021.

Potpisan je ugovor o nabavi osam autobusa MAN i tri autobusa Otokar za dubrovačkog prijevoznika Libertas, čija će se nabava financirati sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije. 
U sklopu projekta „Drugi poziv za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza“ za koji su sredstva osigurana iz strukturnih fondova Europske unije potpisan je ugovor o nabavi 11 novih autobusa za grad Dubrovnik. Vozni park tvrtke Libertas sljedeće će godine biti bogatiji za dva gradska niskopodna zglobna autobusa MAN Lion’s City 18C, šest solo gradskih niskopodnih autobusa MAN Lion’s City 12C te tri midi prigradska autobusa Otokar Navigo C.

Riječ je o dva 18-metarska MAN Lion's City 18C zglobna autobusa nove generacije s dizelskim motorima snage 360 KS i kapacitetom od 163 putničkih mjesta, od kojih su 40 mjesta sjedeća te šest 12-metarskih solo autobusa MAN Lion's City 12C nove generacije s dizelskim motorima snage 360 KS i kapacitetom od 99 putničkih mjesta, od kojih su 24 mjesta sjedeća. Isporučeno će biti i tri 8-metarskih Otokar Navigo C prigradskih autobusa s dizelskim motorima snage 175 KS i kapacitetom od 39 putničkih mjesta, od kojih su 20 mjesta sjedeća.

MAN i Otokar autobusi zadovoljavaju sve kriterije suvremenog urbanog prijevoza pa će LIbertas i grad Dubrovnik ovom obnovom voznog parka unaprijediti i podići fleksibilnosti usluge, te svim putnicima osigurati brz i siguran prijevoz gradskim ulicama.
vrh stranice