Državno natjecanje Young Car Mechanic 2022

08.03.2022.

Tvrtka Auto Hrvatska Automobili je domaćin državnog natjecanja mladih budućih automehaničara i automehatroničara.

Young Car Mechanic  je međunarodno natjecanje za učenike tehničkih srednjih škola. Glavni je cilj među mladima podići svijest o zanimanju za automobilsku mehaniku, razmjenjivanje iskustava i metode učenja te pronaći mlade talente u području mehanike i servisiranja motornih vozila.

Cilj ovog događaja je i promicanje suradnje poslodavaca i obrazovnih institucija, te upoznavanje studenata s najnovijim tehnologijama i budućim poslodavcima, kao i promicanje razmjene iskustava između ustanova strukovnog obrazovanja i nastavnika.
U našem je društvu nerijetko rašireno mišljenje kako neke strukovne škole mladi upisuju samo iz razloga što nisu bili dovoljno dobre ocjene ili nisu bili skloni učenju kako bi upisali gimnaziju ili neku drugu školu s traženijim zanimanjem. Takav stav oblikuje društvena okolina, ali i roditelji koji imaju drukčija očekivanja od svoje djece. Upravo iz tog razloga cilj Young Car Mechanic natjecanja je približavanje zanimanja automehaničara i omogućavanje natjecateljima pokazivanje znanja, vještina kao i sposobnosti u odabranom zanimanju.
Kroz natjecanje se promovira svijest među mladima o zanimanju automehaničara-automehatroničara, razmjena iskustava i metoda učenja te pronalaženje mladih talenata u području mehanike i servisiranja motornih vozila.

Državno finale Young Car Mechanic natjecanja, održat će se u Zagrebu u sklopu Ovlaštenog Auto Hrvatska Peugeot prodajno-servisnog centra u Heinzelovoj 70, u periodu od 14.-15.5.2022., a sastojat će se od praktičnog dijela u kojem će 8 natjecatelja, uz pristunost svojih mentora rješavati unaprijed definirane module sponzora natjecanja. Za prva tri mjesta predviđene su vrijedne i atraktivne nagrade, kao i za njihove škole, a pobjednik natjecanja plasirat će se na Međunarodno YCM natjecanje u Mađarskoj.

Organizator ovogodišnjeg YCM natjecanja je Inter Cars a partneri  su Bosch, Shell, Continental, Febi, Mann+Hummel, Meyle, Scaheffler i ZF Aftermarket, a domaćin Državnog finala je tvrtka Auto Hrvatska Automobili.
S obzirom da je prošlogodišnja titula najboljeg mladog mehaničar otišla u ruke Mađaru Zsoltu Ölbeiju, ovogodišnje veliko Međunarodno finale održat će se u Mađarskoj na kojem će se ove godine natjecati finalisti iz 10 zemalja. Na ovogodišnjem Međunarodnom YCM finalu, koje će se održati  u periodu od 24.-26. lipnja i Hrvatska će imati svog predstavnika koji će nas predstavljati među najboljim mladim mehaničarima Europe. Najbolji predstavnici svojih zemalja ove će se godine natjecati za bogate nagrade čiji nagradni fond iznosi 20.000€.
Za više informacija posjetite službenu web stranicu.

vrh stranice