Za siguran rad i najbolje rezultate

17.05.2022.

Indukcijski grijači zbog brzine i efikasnosti postaju nezamjenjivi u sektoru popravka i održavanja automobila, kamiona i autobusa. Sigurnost i jednostavnost korištenja osnovni su razlog zašto se sve više radionica okreće njihovoj primjeni. 
Automehaničari su jedna od najugroženijih profesija kada je u pitanju sigurnost na radnom mjestu. Dok rade, udišu prašinu, ispušne plinove motora i isparavanja ulja, a prilikom manipulacije vozilom, dijelovima motora i alatima mogu zadobiti ozljede kao što su posjekotine, nagnječenja i opekline. 

Upravo iz aspekta sigurnosti radnika indukcijski grijači sve su poželjniji u radionicama za popravak i održavanje automobila te kamiona i autobusa jer u njihovoj primjeni izostaje korištenje otvorenog plamena. Ujedno su i brži i efikasniji u odnosu na druge načine zagrijavanja jer omogućuju precizno zagrijavanje točno određene točke. Time se toplina ne širi na okolno područje i nema potrebe za zaštitom drugih dijelova vozila (plastike, elektronike i slično) i imovine. Za primjenu takvih uređaja nije potreban certifikat ni posebna obuka mehaničara za razliku od plamenika za propan/butan, dok svestrana, laka i jednostavna uporaba omogućuje optimizaciju kompletnog procesa.

Tvrtka AIT (Automotive Induction Technologies) iz Italije specijalizirana je za razvoj, projektiranje i proizvodnju posebne opreme za indukcijsko zagrijavanje i zavarivanje plastike. Prednosti AIT indukcijskih grijača su svakako najširi raspon snage na tržištu, jednostavno prenošenje i korištenje maksimalno prilagođeno korisniku, funkcija mjerača vremena i laserskog senzora temperature, široki izbor i mogućnost prilagodbe koju omogućuje bogata ponuda dodataka i dodatne opreme kao i dostupne nadogradnje. Najčešća primjena grijača u radionicama je kod otpuštanja zapečenih vijaka, no ovi uređaji koristiti se mogu i za brojne druge namjene, kao što su očvršćivanje dijelova motora, ovjesa, mjenjača, opruga spojki i kočionih pločica. Grijači služe i za kaljenje dijelova pogonske osovine i kočionog sustava te tvrdo lemljenje aluminijskih, čeličnih i bakrenih dijelova, kao i za balansiranje pogonskih vratila. Posebni uređaji omogućuju i ravnanje šasije te povezivanje dijelova vrata, poklopca motora, blatobrana ili retrovizora.

Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o. ovlašteni je distributer za uređaje i opremu proizvođača AIT na hrvatskom tržištu. Time je korisnicima uz savjetovanje prilikom kupnje zajamčena ne samo raspoloživost zamjenskih dijelova, već i brza i stručna servisna podrška na području cijele Hrvatske. U ponudi je i mogućnost financiranja putem Grenke leasinga, što svakako olakšava odluku o kupnji i omogućuje korisniku da sve svoje zahtjeve i potrebe ispuni na samo jednom mjestu čime se štedi vrijeme i novac.

vrh stranice