Upoznajte najsnažnijeg Golfa svih vremena

22.12.2020.

Novi Golf R -  automobil stvoren za sve koji teže većim ciljevima.
U Hrvatskoj je započela prodaja perjanice modela Golf sa snagom od 235 kW (320 KS)1.
Golf R tradicionalno je najsnažniji model najuspješnije linije proizvoda marke Volkswagen ikad. Uvijek opremljen pogonom na sve kotače, uvijek iznimno dinamičan, uvijek s ekskluzivnim dizajnom i opremom, uvijek postavlja mjerila u svojoj klasi – klasi Golf vozila. Ni ovoga puta nema iznimki: Golf R je prvi Volkswagen koji će se uvesti na tržište s novim sustavom pogona na sve kotače prije kraja tekuće godine: 4MOTION s raspodjelom okretnog momenta R-Performance. Ovaj inteligentno umreženi sustav omogućuje novu dimenziju dinamike u vožnji.

Ključni igrač svoje generacije
Od 0 do 100 km/h za samo 4,7 sekundi: EA888 evo4 TSI motor s okretnim momentom od 420 Nm i snagom od 235 kW (320 KS) demonstrira što se u R modelu krije. Njegov pogon na sve kotače 4MOTION s tehnologijom R-Performance Torque Vectoring na stražnjoj osovini osigurava varijabilnu raspodjelu snage. Model Golf R s opcijskim paketom R-Performance, čije su postavke usklađene na Sjevernoj petlji Nürburgringa, povećava također elektroničko ograničenje najveće brzine s 250 km/h na 270 km/h te nudi dva ekskluzivna profila vožnje: profil "Special" za Nürburgring i profil "Drift" za optimalnu dinamiku vožnje izvan javnih dionica.

Vanjski dizajn - stvoren za performanse
Dizajn novog Golfa R: markantan i ekspresivan. Počevši od redizajniranog prednjeg branika s prednjim spojlerom, bočnim krilima i rešetkom otvora za prozračivanje u stilu R modela preko ekskluzivnih bočnih pragova i 18" kotača od lakog metala "Jerez"). I tako sve do voznog postroja spuštenog za 20 milimetara, zahvaljujući kojem je ovaj model prepoznatljiv kao sportaš. Paket R-Performance dolazi s opcijskim značajkama kao što su stražnji spojler koji je karakterističan za motosport i 19" kotači od lakog metala "Estoril". Novi stražnji branik, koji uokviruju četiri kromirana dvostruka završetka ispušne cijevi, osigurava još veću suverenost.

Unutrašnjost - dobro došli u cockpit
U unutrašnjosti modela Golf R dočekat će vas sportska udobnost koju možete vidjeti i osjetiti. Vozač i suvozač sjede na premijskim sportskim sjedalima s integriranim naslonima za glavu u stilu R modela. Kombinirani instrument "Digital Cockpit Pro" s mogućnošću konfiguracije prvi put objedinjuje sve sportske prikazne elemente i elemente za rukovanje u prikaz "R-View" koji je posebno prilagođen modelu Golf R. Također u serijskoj opremi vozila: infotainment sustav "Discover Media" uključujući rukovanje govornim naredbama. A zahvaljujući posebno dizajniranom višenamjenskom sportskom kolu upravljača uključujući tipku "R", za profil "Race" također će biti dovoljan tek jedan pritisak na gumb.

Više informacija potražite u Volkswagen prodajno-servisnim centrima

Karlovac           Zadar

vrh stranice