U Čakovcu održan Truck Show of Međimurje

12.07.2021.

Tradicionalni susret profesionalnih vozača održao se jubilarni deseti put u Čakovcu, pod nazivom Truck Show of Međimurje.

Na jedan dan Čakovec je postao promenada za predstavljanje tegljača brojnih marki. Pažnju su plijenili atraktivni tegljači, impresivnih dimenzija s bogatom dodatnom opremom, ali i zanimljivim dekoracijama vozačkih kabina. Posebnu pozornost zadobio je MAN-ov kamion nove generacije, koji je ujedno dobitnik nagrade „International Truck of the Year 2021“. Radi se o modelu TGX 18.510 4x2 LL SA s motorom od 510 konjskih snaga, opremljen TipMatic mjenjačem s retarderom, tempomatom ACC Stop and Go te MAN EfficienteCruise. Interijer GX vozačke kabine, maksimalne veličine krase komforna kožna sjedala. Radno mjesto vozača obogaćeno je MAN ComfortSteering upravljačkim sustavom te digitalnom instrumentom pločom veličine 12,3 cola.

Glavni cilj ovog događaja je bio staviti u fokus kamione, ali i promovirati posebni stil života vozača. Protagonisti ove priče su stigli iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja u pratnji svojih snažnih partnera, kamiona.

Posjetitelji su mogli uživati u zanimljivim i atraktivnim događajima. Od vuče kamiona težine osam tona u kojoj su se okušale i brojne ženske ekipe, ali i najmlađi posjetitelji. Nakon toga uvijek vjerne kolege postali su suparnici i omjerili su svoje snage u obaranju ruke. Za vozače je ovo bila prilika da međusobno podijele svoja iskustava, ali i da zainteresiranim posjetiteljima dočaraju vozački život.
vrh stranice