Renualt predstavio novi Kangoo i novi Renault Express

12.12.2020.

Moderniji, napredniji i još praktičniji.

Kako bi odgovorio na sve potrebe svojih kupaca, Renault je predstavio posve novi Kangoo i novi Renault Express koji će biti dostupni u izvedbi osobnog automobila i kao LGV. Predstavljanje i lansiranje cjelovite ponude četiriju vozila očekuje se u proljeće 2021.

„Posve novim Renaultom Kangoo i posve novim Renaultom Expressom marka je još jednom uzdrmala temelje segmenta furgona i kombija. Četiri nova modela konstruirana su da ispune najrazličitije potrebe profesionalnih i privatnih kupaca. Da je riječ o istinski kultnom vozilu, potvrđuje više od četiri milijuna prodanih primjeraka od 1997. Renault nas je u posve novom Renaultu Kangoo odlučio iznenaditi inovativnim sustavom za lakši bočni utovar Easy Side Access. Posve novi Renault Kangoo u osobnoj i gospodarskoj inačici bit će dostupni u električnoj izvedbi kako bi odgovorili na izazove gradske mobilnosti.” izjavio je prilikom predstavljanja Mark Sutcliffe, viši potpredsjednik Alijansina poslovnog odjela za laka gospodarska vozila.

Novi Renault Kangoo, inovativni furgon atletskog i dinamičnog izgleda prvenstveno je namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo izrađeno po mjeri i opremljeno najnovijom tehnologijom.

Inovativnim sustavom za lakši pristup Easy Side Access i prilagodbu teretnog prostora Easy Inside Gallery, novi Kangoo iz temelja mijenja način utovara i pristupa teretu.

Tu je i funkcija Easy Side Access: posebno korisna u gradskim središtima, ova inovacija olakšava pristup teretnom prostoru i na uskim parkirnim mjestima. Uklanjanjem središnjeg nosača na novom Renaultu Kangoo stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1416 mm (dva puta veći u odnosu na prethodni model).

U Renaultu su posebno ponosni i na tzv. Easy Inside Gallery: uvlačiva pregrada u unutrašnjosti još je jedna inovacija koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu.

Novi Kangoo ističe se novim modernijim dizajnom. Potpuno obnovljen prednji kraj ukrašen je kromiranom linijom koja spaja prednju masku i odbojnik, dok isklesani bokovi, naglašena ramena, elegantna završna obrada i kromirani umetci daju ovoj izvedbi luksuzan sjaj. Obnovljenu unutrašnjost krasi vodoravna armaturna ploča s brojnim pretincima za pohranu, a nova, potpuno redizajnirana sjedala sada su još udobnija i kvalitetnija.

Novi Kangoo opremljen je multimedijskim sustavom Renault EASY LINK i novim sustavima za pomoć u vožnji, uključujući digitalni unutarnji retrovizor sa stalnim prikazom. Taj novi poboljšani sustav jamči savršenu vidljivost stražnjeg dijela ceste, što je osobito praktično za vozila s ugrađenom pregradnom stijenom. Od novih značajki izdvajaju se i sustav za obuzdavanje njihanja prikolice, elektronički nadzor stabilnostipri kočenju i aktivni sustav kočenja u nuždi.

Renault Kangoo bit će dostupan u najrazličitijim veličinama i s bogatom ponudom motora. Kupci će moći birati između dvije dužine, ručnog ili automatskog mjenjača te dizelskog, benzinskog ili električnog motora. Korisni obujam seže od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj izvedbi i od 4,2 do 4,9 m³ u produljenoj izvedbi.

Novi Kangoo u putničkoj i teretnoj izvedbi proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Maubeuge u Francuskoj, odakle će se plasirati na europsko i međunarodno tržište.

vrh stranice