MAN uvjerljivo na vrhu

02.03.2021.

Petnaest godina zaredom MAN je najprodavanija marka novih kamiona u Hrvatskoj, a pet godina zaredom najprodavanija marka novih autobusa.
MAN je zadnjih 15 godina najprodavanija marka novih kamiona i 5 godina novih autobusa u Hrvatskoj što je rezultat velikog povjerenja poslovnih partnera u organizaciju, proizvode i usluge. U tih 15 godina ukupno je na tržištu registrirano 16.296 novih kamiona, a od toga 4.758 kamiona marke MAN. Tržišni udio MAN-a kretao se od 25 do rekordnih 40 %. U zadnjih 5 godina registrirano je 760 novih autobusa, a od toga 261 autobus marke MAN. Svaki treći prodani novi autobus u tom periodu nosi znak MAN-a, a tržišni udio kretao se od 32 % do 39 %. Rezultati pokazuju da kupci i partneri cijene kvalitetu i pouzdanost MAN-ovih kamiona i autobusa te profesionalni i individualni pristup svakom kupcu. 

Suradnja Auto Hrvatske i MAN-a započela je 1993. godine kada je njemačka tvrtka prepoznala sposobnost i profesionalnost Auto Hrvatske utemeljene na tada više od četiri desetljeća iskustva u autostruci. Na početku suradnje MAN-ovi su kamioni bili relativno rijetka pojava te su u hrvatskom voznom parku sudjelovali s nešto više od 7 %, odnosno sa samo 1.672 registrirana vozila, da bi se početkom 2020. godine MAN-ov udjel u ukupnom kamionskom voznom parku povećao na 30 % s više od 13.500 registriranih kamiona. Autobusi MAN i NEOPLAN trenutno imaju 26 % udjela u ukupnom voznom parku autobusa u državi.

Servisne radionice na svim lokacijama veličinom i opremljenošću specijalnim alatima, kao i znanjem i iskustvom zaposlenika, osiguravaju status jedne od najbolje organiziranih i opremljenih mreža za gospodarska vozila u Hrvatskoj i šire. Po kvaliteti i stupnju školovanosti radionica MAN-ova mreža u Hrvatskoj među najboljima je u svijetu. To potvrđuju i rezultati natjecanja MAN Service Quality Award koje okuplja MAN-ove servisne radionice iz cijelog svijeta. Na šest dosad održanih natjecanja dvaput su pobijedili timovi iz Hrvatske, a i na ostalim su natjecanjima odličnim rezultatima potvrdili visoku kvalitetu školovanja i MAN-ove servisne mreže u Poslovnoj grupi Auto Hrvatska.

Usmjerenost na učinkovitost i smanjenje potrošnje te odlična podrška kroz kompetentnu i rasprostranjenu MAN-ovu prodajno-servisnu mrežu dodatna je vrijednost za vlasnike MAN-ovih kamiona i autobusa u Hrvatskoj. 
vrh stranice