Kvaliteta bez kompromisa

18.09.2023.

Popravak neispravnih agregata i komponenti dizelskih motora ključna je kompetencija Bosch servisnih radionica za dizelska vozila
Vozila koja se koriste u komercijalne svrhe moraju biti isplativa, zbog toga je izuzetno važno dizelske sustave održavati jer kada rade u ispravnim uvjetima, štede gorivo i generalno generiraju manje naknadnih i iznenadnih popravaka. To vrijedi kako za gospodarska vozila od 40 tona maksimalne dopustive težine tako i za dostavna vozila nižih razreda težine. Predviđeni vijek trajanja većine visokotlačnih sustava na osobnim vozilima je oko 300 000 km, a na gospodarskim vozilima oko 600 000 km, nakon čega dolazi do promjena u ponašanju motora koje se često očituje u porastu potrošnje goriva i nemirnijem radu motora.

Popravak neispravnih agregata i komponenti dizelskih motora ključna je kompetencija Bosch
servisnih radionica za dizelska vozila. Za popravak modernih dizelskih sustava potrebni su skupi testni uređaji, velik stupanj preciznosti, specijalni alati i stručno znanje profesionalaca za dizelske komponente. Upravo zbog toga takvu je vrstu popravaka potrebno povjerit stručnjacima. Profesionalci u Bosch Diesel Centru uvijek će pronaći pravo rješenje za dizelsku tehnologiju vašeg vozila. Dijagnostiku i popravke svih dizelskih sustava iz Bosch-a provode vrhunski kvalificirani stručnjaci najmodernijom Bosch ispitnom i mjernom tehnologijom.

Bosch Diesel Centar uz ostale usluge prodaje i reparirane injektore koji su uvedeni u globalni Bosch sustav kvalitete pod nazivom Bosch Quality Scan, uspostavljen s ciljem osiguravanja transparentnosti te kao dokaz kvalitete popravka koji je izveden u skladu s Bosch specifikacijama i pravilima. Tim dokazom kvalitete kupcu se jamči da je prilikom reparacije injektora korištena certificirana ispitna oprema, da je reparacija izvedena prema definiranoj tehnologiji od strane proizvođača te da su ugrađeni originalni rezervni dijelovi.

Osim reparacije injektora dostupne su i usluge održavanja, servisa i popravaka linijskih i razvodnih pumpi, pumpi-brizgaljki, brizgaljki, Common-Rail sustava te ispitivanje piezo-injektora. Bosch Diesel Centar koji posluje u sklopu Auto Hrvatske jedini je ovlašteni Bosch servis u Hrvatskoj s ovlaštenom servisnom mrežom. Servisne radionice za gospodarska vozila tako imaju vlastitu specijalističku radionicu za popravke dizelskih sustava. Rasprostranjena servisna mreža od 9 lokacija diljem Hrvatske omogućava niz važnih prednosti koje se odnose na dijagnostiku i popravak C-R sustava.

Prednost je svakako to što se C-R dijagnostika visokotlačnih komponenata obavlja u ugrađenom stanju na vozilu što obično omogućuje brz pronalazak kvara i tome odgovarajući opseg popravka repariranim komponentama. Ukoliko se uobičajenom dijagnostikom u radionici kvar ne može precizno detektirati, omogućena je provedba dodatnih ciljanih testiranja u Bosch servisu. U tom slučaju analiziraju se rezultati oba testiranja.

Osim uštede vremena u smislu trajanja popravka, strankama je svakako prednost što u slučaju kompletne obnove C-R sustava u ovlaštenom Bosch servisu dobivaju jamstvo na popravak u trajanju od dvije godine. Na taj način stranci se nudi sveobuhvatno rješenje za popravak dizelskih sustava na jednom mjestu koje jamči kvalitetno, pouzdano i brzo rješavanje kvara vozila koje je dodatno osigurano jamstvom.vrh stranice