KD Autotrolej i Auto Hrvatska ugovorili nabavu 14 autobusa MAN

16.11.2021.

U sklopu obnove voznog parka javnog prijevoza grada Rijeke potpisan je ugovor o nabavi 7 solo niskopodnih i 7 zglobnih gradskih autobusa MAN.
Vozni park tvrtke KD Autotrolej d.o.o. iz Rijeke sljedeće godine bit će bogatiji za 14 gradskih autobusa MAN čija će se nabava financirati sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije. Veći dio sredstava osiguran je kroz operativni program konkurentnost i kohezija u postupku dodjele bespovratnih sredstava „Drugi poziv za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza“. 

Riječ je o sedam niskopodnih 12-metarskih solo autobusa MAN Lion's City 12C nove generacije s dizelskim motorima snage 330 KS i kapacitetom od 92 putničkih mjesta, od kojih je 31 mjesto sjedeće. Isporučeno će biti i sedam 18-metarskih niskopodnih zglobnih gradskih autobusa MAN Lion's City 18C nove generacije s dizelskim motorima snage 360 KS i kapacitetom od 166 putničkih mjesta, od kojih je 38 sjedećih mjesta.

Autobusi zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti te će osigurati brz i siguran prijevoz po gradu stanovnicima i gostima Rijeke.
vrh stranice