U hotelu Courtyard by Marriott potpisan je importerski ugovor o suradnji s markom Ford Trucks za tržište Bosne i Hercegovine. 

Generalni uvoznik za Ford Trucks kamione postala je tvrtka Kamion Importer d.o.o., članica u organizaciji poslovne grupe Auto Hrvatska, sa sjedištem u Ulici 203. brigade 88 u Matuzićima, Doboj Jug. U Junu ove godine u Tuzli započet će s radom prvi veliki prodajno-servisni centar izgrađen po najnovijim Ford Trucks standardima, koji će osigurati sve potrebne dijelove i usluge održavanja gospodarskih vozila po najvišim standardima struke.

Direktorom društva imenovan je Mirza Alićajić, s višegodišnjim iskustvom u prodaji gospodarskih vozila.

Kamion Importer d.o.o. je član poslovne grupacije s tradicijom u autoindustriji dužom od 65 godina u prodaji i servisiranju teretnih vozila. Grupacija trenutno zapošljava 700 zaposlenika i okuplja mrežu od 14 velikih prodajno-servisnih centara za kamione i autobuse u regiji. Dugogodišnje iskustvo i znanje u servisiranju i prodaji vozila, kao i poslovna izvrsnost razlozi su da je Ford Trucks povjerio razvoj prodajno-servisne mreže u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Centri u Sloveniji i Hrvatskoj već rade u punom obimu usluga.

Lari Host, regionalni direktor prodaje Ford Trucks vozila, u uvodnim riječima istaknuo je da će se Fordovi kamioni svojom robusnošću i izdržljivošću te širokom paletom mogućih nadogradnji vrlo brzo udomaćiti kod kupaca iz javnog i privatnog sektora na tržištu BiH. U segmentu tegljača, 1848T i 1842T svoju punu namjenu imat će u distribuciji, regonalnm transportu i kiperskom prijevozu.

"Kao što je prethodno najavljeno, danas potpisujemo importerski  ugovor za zastupanje kamiona FORD TRUCKS na teritoriju Bosne i Hercegovine. Potpis Ugovora nastavak je uspješne suradnje koju smo započeli početkom 2017. godine potpisom importerskog ugovora za Hrvatsku i otvaranjem prvog FORD TRUCKS centra u Zagrebu. Suradnju smo dodatno učvrstili 2018. godine potpisom importerskog ugovora za Sloveniju i otvorenjem modernog FORD TRUCKS prodajnog servisnog centra u Ljubljani.

Danas s ponosom na tržište BIH donosimo FORD kamione koje predvodi novi FORD F-MAX tegljač, koji je u Septembru na najvećem sajmu komercijalnih vozila IAA u Hannoveru osvojio prestižnu nagradu International Truck of The Year za 2019. godinu, te preuzimamo obavezu njihovog održavanja.

Novi F-MAX je  prethodnica  nove tehnološke generacije, umreženih i tehnološki izuzetno naprednih vozila To je vozilo koje postavlja nove standarde ekonomičnosti, sigurnosti i udobnosti u segmentu tegljača dugoprugaša.
Uz F-MAX, tu je i cijela gama Fordovih kamiona raznih namjena najveće dopuštene mase od 18 do 41 tone. Kamioni pokretani Fordovim Ecotorq motorima snage 330 do 500 KS imaju široku primjenu: od građevine i rudarstva, lokalne distribucije, komunalne djelatnosti do regionalnog i međunarodnog  transporta.

Dugoročnog zadovoljstva kamionima nema bez dobrog servisa, a dobrog servisa nema bez stručnih, profesionalnih i zadovoljnih servisnih djelatnika. Ovom prilikom najavljujemo otvorenje modernog FORD TRUCKS centra u Tuzli, čiji će djelatnici od početka Juna spremno dočekati svaki Fordov kamion. Naša tvrtka poznata je po ulaganjima u edukaciju servisnih djelatnika koje je značajno veće od europskog prosjeka te smo sigurni da zadovoljstvo servisnim uslugama neće izostati.

Na vodeću poziciju KAMION IMPORTERA postavljen je naš višegodišnji djelatnik Mirza Allićajić  koji se istaknuo rezultatima u prodaji kamiona. Ovom prilikom, Mirza, tebi i tvom budućem teamu želim puno uspjeha u ostvarenju svih zadanih ciljeva." istaknuo je Host.

Mirza Alićajić, direktor tvrtke Kamion Importer d.o.o., glavnog uvoznika za Ford Trucks marku, istaknuo je kako je Kamion Importer u mogućnosti ponuditi kompletnu uslugu za kupce kamiona Ford Trucks u segmentu prodaje i postprodaje u novom modernom centru u Tuzli, u industrijskoj zoni Lukavac, te sa postprodajnom mrežom u regiji ostvariti dobar rezultat u održavanju i drugih marki gospodarskih vozila.

"Današnjim potpisom importerskog Ugovora pokrećemo prodaju Fordovih kamiona na teritoriju Bsne i Hercegovine te preuzimamo obvezu njihovog daljnjeg održavanja. 
I to baš u pravo vrijeme! Jer od ovog mjeseca kreće prodaja novog F-MAX tegljača s velikom kabinom, 500 KS i svom pratećom sigurnosnom i naprednom korisničkom opremom koja vozaču omogućuje da lakše i sigurnije preveze robu do kupca, a vlasniku da isti posao napravi brže i jeftinije nego što je to radio prije.

Tegljač u čiju su se superiornost uvjerili svi on koji su ga vozili, a koji je nakon testiranja od strane vrhunskih profesionalaca proglašen Internacionalnim kamionom za 2019. godinu bit će u glavnom prodajnom fokusu u narednom razdoblju. Oko 70 posto prodaje svih novih kamiona u Europi čine tegljači dugoprugaši, te je posve logično da se od F-MAX-a najviše očekuje.

U ne manjem fokusu biti će i ostali Fordovi kamioni od ekstremno izdržljivih kipera 2-3 i 4-osovinaca do tegljača s uskim kabinama namijenjenih za regionalni transport te raznih dostavnih i  komunalnih vozila.

Fordovi kamioni ispod svojih kabina imaju ugrađene komponetne renomiranih proizvođača kao što su BOSCH, ZF, Wabco, Knorr i Grammer, koji uz Fordovu tehnologiju garantiraju vrhunsku kvalitetu i pouzdanost produkta. Kvalitetu i pouzdanost će trebati dodatno dokazati kroz korištenje vozila u stvarnim uvjetima i sa stvarnim teretom.

Izbor lokacije prodajno-servisnog centra od velike je važnosti u kamionskom businessu. Odluka je pala da zbog značajnog tržišnog potencijala, naš centar bude u Tuzli. Novi centar u Tuzli je u fazi izgradnje po najvišim  standardima struke i našeg principala, a bit će opremljen najmodernijim alatima, dovoljnom količinom rezervnih dijelova i spreman primiti prva vozila u Junu ove godine.

U vremenu u kojem se u flotama korisnika najčešće nalaze dvije marke kamiona i priključnih vozila, potrebno je prilagoditi se zahtjevima svakog pojedinog kupca i preuzeti brigu za čim veći dio održavanja. Tako će i naš novi centar otvori vrata svima onima kojima bude trebala stručna servisna pomoć neovisno o marki vučnog ili priključnog vozila.

Naš srednjoročni cilj je ambiciozno postavljen na 10% tržišta.

 

Iz tog razloga u fazi su registracije 2 demo tegljača, nagrađivani Ford Trucks F-MAX 500 KS i tegljač 1848T s kiperskom hidraulikom koji će biti dostupni svim zainteresiranim kupcima na testnu vožnju." dodao je Alićajić.

Gospodin Barış Akyalçın, regionalni menadžer Ford Trucks poslovanja za Centralnu Europu, kao predstavnik marke Ford Trucks, održao je prezentaciju o kompaniji i F-MAX tegljaču te potpisao importerski ugovor za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon službenog dijela svi uzvanici prisustvovali su kratkoj demonstraciji premijerno izloženog F-MAX tegljača ispored hotela.

 
w Povratak na vrh