Cjelokupan plasman Ford Trucks kamiona i razvoj servisne mreže na slovenskom tržištu preuzela je tvrtka Kam i Bus Importer d.o.o. sa sjedištem u Celovškoj cesti 492 u Ljubljani-Šentvid.

Regionalni direktor za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Lari Host, zaželio je dobrodošlicu okupljenima: „Slovenija je u odnosu na broj stanovnika u europskom vrhu po broju prodanih novih kamiona. Tržište je veliko, zahtjevno i vrlo kompetitivno. To je tržište koje traži izvrsnost koju naša tvrtka ima i želi ponuditi. Više od 50 godina znanja i stečenog iskustva Auto Hrvatske u prodaji i servisu gospodarskih vozila stavljamo na raspolaganje slovenskom tržištu.
Na tržište dovozimo marku kamiona koja nudi maksimalnu vrijednost za uloženi novac. Nekima potpuno nov, a za neke i nepoznat brand kamiona, zapravo i nije nepoznat! Ispod kabine s Fordovim znakom  nalaze se one komponente koje se cijene zbog kvalitete, pouzdanosti i trajnosti. BOSCH sustavi na motoru, kočioni sustav  WABCO, Eaton i  ZF mjenjači, kao i sjedala Grammer samo su dio komponenti ugrađenih na Fordove kamione. Pokretani vlastitim FORD Ecotorq motorima snage 330, 420 i 480 KS imaju široku primjenu: od građevine, distribucije i komunalne djelatnosti do regionalnog transporta, a ekonomičnost, pouzdanost i atraktivna cijena glavne su im odlike.  
Siguran sam da će vrijednim radom našeg ljubljanskog tima uz punu podršku vrha tvrtke i našeg principala kamioni Ford Trucks postati uobičajena pojava  u voznim parkovima diljem zemlje.“

Serhan Turfan, potpredsjednik kompanije, prezentirao je Ford Otosan kao dioničko društvo u jedankom vlasništvu Ford Motor Company i Koç Holdinga, koje uz istraživački i razvojni (R&D) centar za gospodarska vozila proizvodi većinu Ford Transita, Couriera i Fordovih kamiona. Ford Otosan je u 2017. godini prodao 413.000 vozila.

Emrah Duman, direktor Ford Trucks za međunarodna tržišta i Barış Akyalçın, regionalni direktor za centralnu Europu zahvalili su na investicijama u Ford Trucks Auto Hrvatske u Hrvatskoj i Sloveniji, uz vjeru u nastavak dobrih rezultata i na slovenskom tržištu.

Direktorom društva KAM i BUS Importer u Sloveniji imenovan je Mario Tisanić koji se rezultatima dokazao u našim tvrtkama koje posluju u 3 zemlje u regiji, s 15-godišnjim iskustvom u segmentu gospodarskih vozila. Osvrnuo se na početak rada: „Prostor je u potpunosti preuređen prema  najvišim  standardima struke i našeg principala, opremljen najmodernijim alatima i spreman je primiti prva vozila. Servisni dio ima 4 ulaza i 542 m2 radne površine od 1.842 m2 ukupne površine zemljišta u najmu.                         
Centar je već danas spreman ponuditi održavanje kamiona raznih proizvođača, održavanje priključnih vozila i autobusa. Nabavljeni su dijagnostički uređaji, formirano je skladište rezervnih dijelova koje će se povećavati sukladno potrebama korisnika. Iskusni servisni djelatnici su dodatno školovani i spremni su u potpunosti preuzeti obvezu održavanja Fordovih kamiona.
Od lipnja planiramo registraciju demo tegljača FORD TRUCKS 1848T s kiperskom hidraulikom koji će biti ponuđen  na probu potencijalnim kupcima. Planiramo sudjelovati na sajmovima i prezentacijama, te aktivnim pristupom prema tržištu doći do ciljanih rezultata.“

 
w Povratak na vrh