Na istoj adresi smješten je ured uvoznika, KAM i BUS Importer d.o.o., s prodajom novih i rabljenih  vozila, rezervnih dijelova i opreme.  Objekt je prilagođen svim zahtjevima servisiranja gospodarskih vozila i opremljen potrebnim specijalnim alatima, suvremenom dijagnostikom i skladištem rezervnih dijelova, kao i servisnim vozilom koje po potrebi izlazi na teren 0-24 sata. Uz dosadašnje iskustvo u popravcima gospodarskih vozila, prodajni i postprodajni timovi kontinuirano prolaze sva potrebna školovanja u Istanbulu i Zagrebu.

Novi Ford Trucks prodajno-servisni centar u Radničkoj cesti sadašnjim i budućim korisnicima Ford kamiona pružat će prodajne i postprodajne usluge. Ceremoniju je otvorio gospodi Lari Host, direktor tvrtke KAM i BUS Importer d.o.o., članice poslovne grupe Auto Hrvatska, koja je zadužena za Ford Trucks marku u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Sloveniji.

"Fordovi kamioni najveće dopuštene mase od 18 do 41 tone pokretani vlastitim FORD ecotorq motorima snage od 330 do 480 KS svoju primjenu imaju u distribuciji, komunalnom segmentu, građevini i regionalnom transportu te vjerujemo da će tržište vrlo brzo prepoznati snagu, pouzdanost, izdržljivost i ekonomičnost Fordovih kamiona. U portfelju modela Ford Trucks nalaze se tegljači, kiperi, mikseri, sandučari, ali i mnogi drugi kamioni s više ili manje složenim nadogradnjama.

Ispod više radnih i spavaćih kabina nalaze se sve one komponente koje su u kamionskoj branši poznate po svojoj kvaliteti; BOSCH sustavi na motoru, zračni sustav  WABCO, ZF-ovi mjenjači najnovije generacije (uključujući i traxon), Grammer. Omjer cijene i kvalitete osigurava Fordovim kamionima najveću vrijednost za novac, a vjerujemo da će taj omjer vrlo brzo prepoznati kupci.

Vjerujemo da će Ford kamioni povećati konkurentnost  prijevoznika, smanjiti njihove troškove poslovanja, te  direktno utjecati na sigurnost cestovnog prometa. Od službenog početka rada, u tom kratkom periodu,  isporučeno je nekoliko novih i nekoliko rabljenih kamiona, a više vozila je u narudžbi. Siguran sam da je otvaranje centra u Zagrebu početak duge i uspješne suradnje s Ford Trucksom. U konačnici, siguran sam i da ćemo našim znanjem i upornim radom cijelog tima uz podršku tvrtke FORD OTOSAN na kraju petogodišnjeg perioda doseći naš ambiciozni cilj od 10% tržišta u segmentu novih vozila najveće dopuštene mase veće od 18 tona."

Gospodin Bogdan Tihava, glavni izvršni direktor poslovne grupe Auto Hrvatska, obratio se s nekoliko riječi:

"Nakon potpisanog dugoročnog ugovora o suradnji između Ford Otosana i naše članice Kam i Bus Importer 30. ožujka ove godine, uslijedilo je puno aktivnosti u pripremi potrebnih predradnji koje su u najvećem dijelu izvršene u roku.

Današnji dan je svečan, sunčan i okružen pozitivnom energijom. Ništa novo za našu kuću koja ove godine obilježava 65 godina neprekinutog poslovanja koje se temelji na kvaliteti i društveno odgovornom ponašanju.

Ovom značajnom poduhvatu i odluci Upravnog odbora Auto Hrvatske prethodila je inicijativa dijela dioničara i mlađeg menadžmenta Poslovne grupe Auto Hrvatska. Time se iskazala zainteresiranost mlađih kolega za budućnost Auto Hrvatske uvođenjem komplementarnog programa. Smatram to temeljem preuzimanja odgovornosti za buduću dugoročnu uspješnu suradnju Ford Otosana i Kam i Bus Importera."

Gospodin Haydar Yenigün, generalni manager tvrtke Ford Otosan i Ford Trucks koja sljedeće godine slavi 90 godina partnerstva s Ford Motor Company u kamionskom segmentu, izjavio je kako je Hrvatska važna logistička poveznica između tržišta zapadne, središnje i jugoistočne Europe i da je Ford Trucks  trenutno u velikoj ekspanziji u ovom dijelu Europe. Otvaranjem centra u Zagrebu nastavlja se širenje mreže te dolazi do iskoraka na zahtjevno europsko tržište. Osim prirodnih ljepota Hrvatske i njenog mora, pohvalio je stratešku poziciju te  gospodarski rast od 2,5% BDP-a.

"Ford Trucks nudi širok raspon distribucijskih, građevinskih i špedicijskih kamiona, posebno kreiranih za različite potrebe kupaca. Vozila su izdržljiva, efikasna, usmjerena na zaštitu okoliša i financijski prihvatljiva. Uz centar koji će moći odgovoriti na sve prodajne i postptodajne zahtjeve kupaca, ekspanzija je zajamčena."


Na ceremoniji otvorenja predano je priznanje direktoru tvrtke VAL-INT, gospodinu Tomislavu Schwageru, prvom kupcu kamiona marke Ford u organizaciji KAM i BUS Importera.

Centar je svečano otvoren rezanjem vrpce, gdje su se govornicima na pozornici priključili Ahmet Kinay, zamjenik generalnog managera Yenigüna i Baris Akyalcin, regionalni manager.

 

 
w Povratak na vrh