Vozni park tvrtke Gradski prijevoz putnika d.o.o. iz Osijeka bogatiji je za dvanaest gradskih autobusa MAN Lion's City koji su financirani sredstvima Europske unije. Autobusi su nabavljeni kroz otvoreni postupak javne nabave s kriterijem ekonomski najpovoljnije ponude gdje su upravo MAN-ovi autobusi ocijenjeni kao najbolji u okviru traženih prometnih i tehničkih uvjeta.

MAN Lion's City niskopodni gradski autobusi imaju učinkovite dizelske motore s 320 KS, kapacitet od 82 putničkog mjesta, od kojih je 32 mjesto sjedeće, najsuvremeniju opremu, te zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Ovi autobusi će značajno doprinijeti unaprjeđenju i podizanju kvalitete javnog gradskog prijevoza u Osijeku. Nastavak je to i dugogodišnje dobre suradnje dviju tvrtki u kojoj je do sada isporučeno 31 novih MAN autobusa.

Završen projekt Nabava autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek – povećana udobnost i dostupnost usluge javnog prijevoza

S 28. siječnja 2019. godine u Gradskom prijevozu putnika d.o.o. završava se opsežan projekt Nabava autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek, a osnovna mu je zadaća efikasniji i pouzdaniji javni prijevoz u Osijeku.

Nabava 12 novih niskopodnih autobusa potvrda je kontinuirane spremnosti i želje Gradskog prijevoza putnika da javni prijevoz u gradu Osijeku učini što dostupnijim svim svojim korisnicima.

Navedenim je projektom osigurano povećanje kvalitete usluge javnog prijevoza, ali isto tako i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš na području grada Osijeka. Ukupna vrijednost ugovora za nabavu autobusa iznosi oko 20 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova sufinanciran iznos od 18 milijuna kuna.

Obzirom da će novi autobusi služiti čitavoj zajednici, GPP je sugrađane počastito posebnom probnom vožnjom, koja je organizirana u sklopu svečane primopredaje autobusa, 28. siječnja 2019., točno u podne!

Cijelo događanje odvijalo se na Trgu A. Starčevića, pod geslom „Cijeli se grad raduje novim autobusima“.

Svi autobusi izloženi na Trgu A. Starčevića imali su svoga kuma, koji je prisutnim građanima pripremio razna iznenađenja (Mlinar, Podravka, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo 1862, Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić, Unkom, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Azil za pse Udruge Pobjeda, NK Osijek, Karolina Osijek, Meggle Osijek i Auto Hrvatska).

Nakon svečanog programa za sve prisutne organizirana je probna vožnja novim autobusima, na relaciji Trg A. Starčevića – Ulica Hrv. Republike – Vukovarska – Trpimirova – Europske avenije – Trg A. Starčevića.

Od ostalih planiranih aktivnosti, izdvajamo odabir „Najmaštovitijeg autobusa“ djece iz osječkih osnovnih škola, te izvlačenje „Zlatne Butre“ za prvog putnika u novim autobusima, za kojeg je putem medija i društvenih mreža ranije objavljen natječaj.

 

 
w Povratak na vrh