Podešavanje geometrije kotača za siguran put do cilja

25.06.2021.

Uređaj za kontrolu geometrije kotača za sve marke gospodarskih vozila.
Teretna vozila s kotačima, osovinama i okvirima u savršenom poravnanju, lakše se kreću cestom, sigurnija su i u konačnici ekonomičnija. Od 1972. godine švedska tvrtka Josam vodeći je svjetski proizvođač uređaja za geometriju kotača, opreme za ravnanje šasija i indukcijsko grijanje vozila, a sve u korist radionica, vlasnika voznih parkova, vozača i okoliša.

Jedan od proizvoda iz ponude je i CAM – Aligner, uređaj za kontrolu geometrije kotača komercijalnih vozila s mogućnošću podešavanja senzora za praćenje linije na cesti i nagiba kotača koji omogućuje umjeravanje geometrije na komercijalnim vozilima, kamionima i autobusima, (polu)prikolicama i zglobnim autobusima.

Zašto geometrija kotača upravo na Josam uređaju?

Josam sustav podešavanja geometrije kotača omogućuje radionicama za kamione i autobuse, kao i servisnim centrima za gume, brzu i preciznu uslugu podešavanja geometrije kotača. Sve referentne vrijednosti se mjere pomoću Josam patentirane tehnologije kamera, sa središnjom linijom vozila kao referencom. Nije potrebno podizanje kotača zbog kompenzacije, a alternativno sustav može raditi i putem standardnog postupka.

Za prijenos podataka između mjernih jedinica i računala koristi se bežična tehnologija. Računalni softver vodi korisnika kroz mjerni proces i ispisuje mjerna izvješća o vrijednostima prije i poslije poravnanja (podešavanja: trag kotača, bočni nagib kotača, uzdužni nagib osovinice kotača i bočni nagib osovinice kotača). Patentirani Josam program također mjeri i razliku kutova zakreta kotača, maksimalni zakret kotača, paralelnost osovina u odnosu na središnju liniju vozila te ukošenost osovine u odnosu na središnju liniju vozila.

Većina uglednih proizvođača gospodarskih vozila kao što su MAN, Mercedes-Benz, Volvo, Scania i DAF koriste CAM-Aligner uređaj za kontrolu geometrije kotača što govori o njihovom povjerenju u kvalitetu i kompetentnost ovog uređaja.

Zašto podešavati geometriju kotača?   

  veća sigurnost u prometu   
  manja potrošnja goriva 
  manja potrošnja guma   
  veća udobnost vožnje1 - podešena geometrija
2 - potrošnja goriva do 5% veća
3 - potrošnja goriva do 20% veća

Kalkulator uštede goriva i guma.

Usluga je dostupna u radionicama PSC Zagreb i PSC Split.
Zagreb | Zastavnice 25c, Hrvatski Leskovac Tel: 01 / 2056-462, 6167-738
Split | Dugopoljska 2, Dugopolje Tel: 021 / 668-472, 668-480

U slučaju interesa za kupnjom Josam CAM-Aligner uređaja za servisne radionice kontaktirajte nas na 01/ 6167 - 714, servisnaoprema-prodaja@autohrvatska.hr

vrh stranice