Ove godine 105 milijuna kuna za poticanje električnih vozila

10.05.2021.

Ostvarite iznimne uštede na kupnju električnog vozila.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja s poticanjem elektromobilnosti, za koju je u 2021. godini ukupno osigurano čak 105 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Osim većeg budžeta, građane i tvrtke očekuje i izmijenjeni model prijave za sufinanciranje. Naime, za razliku od dosadašnje direktne prijave, ove godine će za građane i tvrtke prijavu podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije. Na raspolaganju je čak 90 milijuna kuna, dok je preostalih 15 rezervirano za javni sektor, koji će se i dalje prijavljivati izravno Fondu.

Saznajte više.

Prvi korak u provedbi novog modela sufinanciranja bit će objava Javnog poziva za proizvođače, generalne zastupnike ili uvoznike motornih vozila, koji će Fondu prijaviti prodajna mjesta i dostupne modele energetski učinkovitih vozila. Svako prodajno mjesto pritom će dobiti korisnički račun za prijavnu aplikaciju. Nakon što Fond početkom lipnja objavi Javni poziv za građane i tvrtke, prodavatelji će kroz prijavnu aplikaciju korisnike prijavljivati za sufinanciranje. Unosom obveznih podataka prijavitelja i učitavanjem potrebne dokumentacije u sustav, za korisnika će se automatski rezervirati dostupan iznos poticaja. Međutim, kako bi ostvario pravo na sufinanciranje, korisnik u određenom roku uplatiti i obvezni minimalni predujam za vozilo, u iznosu od 7% traženih sredstava Fonda.
Za fizičke osobe to će maksimalno biti 4.900 kuna, dok je za pravne osobe do 28.000 kuna.

Iskoristite navedenu pogodnost za nabavu električnog vozila iz bogate ponude naših centara:
Peugoet centar Zagreb
e-208

e-2008

Volkswagen centar Zadar
Volkswagen centar Karlovac

ID.3.

ID.4.

ŠKODA centar Karlovac
Enyaq

Mazda centar Rijeka-Čavle
MX-30

Audi centar Zadar
E-tron

Renault centar Split - Kaštel Sućurac

Twingo Electric
ZOE

Tvrtka Auto Hrvatska Automobili, članica Poslovne grupe Auto Hrvatska, specijalizirana je za prodaju i servisiranje osobnih i lakih komercijalnih vozila. U sklopu poslovanja tvrtke Auto Hrvatska Automobili u okviru osobnog programa posluje šest prodajno-servisnih centara za osobna vozila. U prodajno-servisnom centru na adresi Heinzelova 70 u Zagrebu u ponudi je prodaja i ovlašteni servis osobnih i lakih komercijalnih vozila marke Peugeot, na adresi Radnička cesta 182 u Zagrebu u ponudi je prodaja i ovlašteni servis lakih dostavnih vozila marke Fiat i ovlašteni servisni centar marke Ford, u centru Zadar prodaja vozila marki Volkswagen i Audi te ovlašteni servis za VW, Audi i Škoda vozila , u centru Rijeka prodaja i ovlašteni servis vozila marke Mazda, u centru Karlovac prodaja vozila marki Volkswagen i Škoda, ovlašteni servis za vozila VW, Škoda i Fiat te u Splitu prodaja i ovlašteni servis vozila marki Renault i Dacia.vrh stranice