Kako pripremiti auto za ljeto

02.07.2021.

Kako pripremiti auto za ljetna putovanja pitanje je koje si postavljaju mnogi vozači. Donosimo vam savjete što treba provjeriti i pregledati prije nego što krenete na duži put.

1) Provjerite razinu ulja u vašem vozilu. Ljeti auto prelazi puno više kilometara i troši više ulja. Idealno bi bilo da na mjernoj šipci ulje bude na sredini između minimuma i maksimuma. Ako znate koje je ulje u vašem vozilu, možete kupiti dodatno pakiranje od litre i po potrebi ga doliti. Našu ponudu ulja možete pronaći OVDJE.

2) Servis klima uređaja – Periodično treba provjeriti stanje klima sustava. Kod ovlaštenog servisa trebalo bi provjeriti tlak u uređaju, provjeriti stanje i po potrebi zamijeniti plin i ulje te provjeriti filtere. Na servis vašeg vozila možete se prijaviti OVDJE.

3) Tekućina za pranje stakla bitna je ljeti, pogotovo ako se vozite po makadamskim cestama. Provjerite i nadolijte ljetnu tekućinu. Ako je ostalo zimske, to nije problem. Ponudu možete pronaći OVDJE.

4) Brisači – Provjerite brisače. Nakon zime i leda moguće je da su oštećeni i ne vrše svoju funkciju dobro. Ljetni pljuskovi, prašina s makadama sigurno će tražiti korištenje istih. Zamjena je lagana, a ponudu pronađite OVDJE.

5) Ljetne gume – Ako su vam gume pri kraju ili se još uvijek vozite na zimskim, krajnje je vrijeme da ih promijenite. Veliku ponudu ljetnih guma po odličnim cijenama pronađite OVDJE. Ako su gume još uvijek dobre, obavezno provjerite tlak u gumama i po potrebi ih dodatno napušite. Ako ne znate na koliko ih morate napuhati provjerite na naljepnici u vašem vozilu koja se nalazi na poklopcu za gorivo ili na vratima.

6) Kontrola rashladne tekućine – Ljeti možete vidjeti vozila sa strane kojima je motor zakuhao. Kako vi ne bi bili taj nesretnik provjerite rashladnu tekućinu. Ako postoji veći nedostatak tekućine, to može ukazati da ona negdje curi i dovesti vas u neugodnu situaciju. Ponudu antifriza pogledajte OVDJE.

7) Akumulator – Iako više problema s akumulatorima imamo za hladnijih dana i u ljeto znaju otkazati te vas ostaviti bez struje za pokretanje vozila. Ako možete provjeriti voltažu učinite to Pun akumulator trebao bi pokazivati 12,6 volti, napola pun pokazuje 12,2 volti, dok je voltaža ispražnjenog ispod 12 volti. Ako imate problema s paljenjem to je glavni signal koji ukazuje na probleme s akumulatorom. Ponudu akumulatora možete provjeriti OVDJE.

8) Rezervne žarulje – Iako u ljetno vrijeme nije obavezno paljenje svjetla tijekom dana, po noći su obavezna. Kako ne bi imali problema provjerite rezervne žarulje u vašem vozilu i po potrebi dopunite set. Ponudu žarulja možete provjeriti OVDJE.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice