U četvrtak, 25.10.2018. godine svečano je otvoren prodajno-servisni centar Ford Trucks u Celovškoj cesti 492 u Ljubljani. Na istoj adresi smješten je i ured uvoznika KAM i BUS Importer d.o.o. s prodajom novih i rabljenih  Ford Trucks vozila, rezervnih dijelova i opreme. Objekt je prilagođen strogim zahtjevima servisiranja svih marki kamiona, autobusa i prikolica i opremljen potrebnim specijalnim alatima i suvremenom dijagnostikom, kao i servisnim vozilom koje po potrebi izlazi na intervencije na teren.

Na svečanom otvorenju izložen je i novi tegljač Ford Trucks F-MAX koji je došao direktno sa najveće izložbe gospodarskih vozila IAA u Hannoveru, gdje je osvojio prestižnu titulu Međunarodnog kamiona godine 2019.

Ceremoniju je otvorio gospodin Lari Host, regionalni direktor prodaje Ford Trucks vozila u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

„Kupnjom Fordovih kamiona prijevoznici kupuju pouzdane i kvalitetne tegljače i kamione s bezbroj mogućih nadogradnji najveće dopuštene mase veće od 18 tona. Kupuju vozila opremljena 100% Fordovim motorima visokih performansi s iznimno niskom potrošnjom goriva. Kupuju vozila s niskim troškovima održavanja, s velikom paletom servisnih ugovora i mogućih dokupa produženih jamstava. Dobivaju vozila koja imaju vjerojatno najvišu vrijednost za novac.

Perjanica 57-godišnje proizvodnje kamiona je tegljač Ford F-MAX koji danas predstavljamo i koji je vrh kamionskog tehnološkog razvoja. On označava smjer kretanja autoindustrije koja se kreće u smjeru umreženih i  potpuno autonomnih vozila. F-MAX je pomakao standarde udobnosti i ugode u vožnji,  a motor od 500 KS je ono što osvaja na prvu po snazi, poletnosti i po niskoj potrošnji.
Sve to nije samo naš subjektvni sud već i mišljenje stručnih novinara koji su, uvjerivši se u njegovu superiornost, F-MAXu dodjelili prestižnu nagradu International Truck of The Year 2019 ove godine na sajmu IAA u Hannoveru.

Slovensko tržište je jedno od najvećih tržišta novih kamiona u Europi u odnosu na broj stanovnika i tržište u kojem tegljači čine 70-tak posto prodaje. Vjerujem da će  se na njemu i F-MAX i postojeći model tegljača 1848T vrlo brzo etablirati.
Demo vozilo Ford Cargo 1848T s kiperskom hidraulikom raspoloživo je za testiranje potencijalnim kupcima, a novi demo tegljači F-MAX biti će registrirani kao demo vozila krajem 12. mjeseca.“

Gospodin Mario Tisanić, direktor tvrtke KAM i BUS Importer u Sloveniji detaljnije je prezentirao novi prodajno-servisni centar:

"Otvaranjem centra u Ljubljani nastavlja se širenje Ford Trucks prodajno-servisne mreže u srednjoj i istočnoj Europi, te dolazi do iskoraka na zahtjevno europsko tržište. Tome u prilog govori i otvaranje Fordovog centralnog skladišta u Poljskoj koje drži sve dijelove za Euro 6 vozila i omogućuje brzu isporuku Fordovih dijelova u čitavoj Europi.
Znanje i brzina su od neprocijenjive važnosti u našem poslu. Zbog toga kažemo da je servis naša snaga koju smo već dokazali dugom tradicijom u Hrvatskoj, jednako smo tako uspješni i na tržištima BiH i Makedonije, a počeli smo se dokazivati i korisnicima u Sloveniji.
KAM I BUS Importer Slovenija je i nosioc novoga Bosch koncepta pod nazivom BCV (Bosch Commercial vehicles), koji uključuje Bosch dijegnostiku za sve marke gospodarskih vozila. U servisu imamo uređaj za kontrolu geometrije kotača Josam s kojim je moguće umjeravanje geometrije i nagiba kotača na kamionima i autobusima, (polu)prikolicama i zglobnim autobusima.

Od ostalih usluga izdvajamo i popravak svih marki prikolica i poluprikolica, Bosch pumpi, visokotlačnih pumpi, injektora i sistema za ubrizgavanje goriva, popravak kočionih čeljusti i turbopunjača, ZF mjenjača, Voith mjenjača i retardera, dijagnostiku i popravak klimatskih sistema, popravak šteta, popravak hladnjača nakon prometnih nezgoda, kao i ponudu originalnih i zamijenskih rezervnih dijelova s garancijom na dijelove i rad.
Siguran sam da je otvaranje centra u Ljubljani početak duge i uspješne suradnje s Ford Trucksom na ovom području. Isto tako vjerujem da ćemo našim znanjem i upornim radom cijelog tima, uz podršku tvrtke Ford Otosan, na kraju petogodišnjeg perioda doseći naš ambiciozni cilj od 10% tržišta u segmentu novih vozila najveće dopuštene mase veće od 18 tona. Trošak održavanja Fordovih kamiona je među najnižima na tržištu, na to smo vrlo ponosni i vjerujemo da nas to čini konkurentnima na slovenskom tržištu.“

Gospođa Lisa King, zamjenica generalnog managera Ford Trucksa istaknula je dosadašnje zadovoljstvo suradnjom s KAM i BUS Importerom u Hrvatskoj te vjeru u nastavak uspješnosti i u Sloveniji. „Slovenija je vrlo važan iskorak Ford Trucksa prema Zapadnoj Europi radi snažnog gospodarstva sa stopom rasta višom od 3%, stabilnom tržištu gospodarskih vozila u posljednje 3 godine, uz značajnost luke Koper za transport.„

Regionalni manager Baris Akyalcin održao je detaljnu prezentaciju novog F-MAX tegljača i pokazao njegove prednosti, inovacije te zašto je dobitnik nagrade Međunarodni kamion godine 2019.

Na ceremoniji otvorenja predana su priznanja prvm kupcima Ford vozila u Sloveniji,  gospodinu Borutu Piculinu iz tvrtke Adrialog, autoprijevozniku Dušanu Beržanu te će se naknadno uručiti i gospodinu Dušanu Vovšeku iz W.D. Tehnika.

Centar je svečano otvoren tradicionalnim rezanjem vrpce, gdje su se na pozornici priključili Serhan Turfan, potpredsjednik Ford Trucksa i gospodin Emrah Duman, manager za međunarodna tržišta.

 

 
w Povratak na vrh