• Polo i T-Roc nude natprosječno dobru zaštitu putnika
  • Djeca putuju u novom Polu i T-Rocu izuzetno sigurno

Novi Polo i T-Roc dobili su maksimalnih pet zvjezdica u okviru Euro NCAP crash testova. U svim važnim područjima testiranja -"Odrasli putnici""Zaštita djece""Pješaci" i "Sustavi potpore" - dva najnovija modela marke Volkswagen ostvaruju vrlo dobre vrijednosti. Dr. Frank Welsch, član uprave marke Volkswagen zadužen za poslovno područje razvoja: "Volkswagen već desetljećima demokratizira sigurnost. Iznimna ocjena modela Polo i T-Roc na Euro NCAP testovima još jednom jasno pokazuje da maksimalnu razinu sigurnosti također omogućujemo vozačima malih i kompaktnih modela."

Novi Polo u Hrvatskoj je dostupan po cijeni već od 99.300 kn. Modeli Polo i T-Roc opremljeni su već u sklopu svoje osnovne opreme šestorim zračnim jastucima, sustavom ESC uključujući potporu kontraupravljanja, multikolizijskom kočnicom te sustavom nadzora okoline "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka. T-Roc k tomu u sklopu svoje serijske opreme nudi potporu zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist".

Polo na Euro NCAP testu

Novi je Polo testiran na Euro NCAP testovima ("European New Car Assessment Programme") u klasi "Gradskih automobila". U okviru svojih testova Euro NCAP provjerava između ostalog kojim su opterećenjima izloženi "Odrasli putnici" u različitim scenarijima sudara. Polo ovdje ostvaruje vrlo dobru vrijednost u svojoj klasi od 96 posto (maksimalni rezultat iznosi 100 posto).

Kod bočnog sudara koji je zahtjevan za konstrukciju vozila - ovdje je deformacijska zona naravno manja nego u području prednjeg i stražnjeg dijela vozila - Polo također dobiva uvjerljivu ocjenu: kako kod bočnog sudara s preprekom tako i kod bočnog udara u stup "zaštita svih kritičnih dijelova tijela je dobra; a Polo je pritom ostvario maksimalni broj bodova", glasi komentar Euro NCAP-a. U području testiranja "Zaštite djece" Euro NCAP ocjenjuje Polo s 85 posto - novom najboljom ocjenom u segmentu. U svojem konkurencijskom okruženju novi kompaktni model oduševljava uzornim vrijednostima i u području "Zaštite pješaka" (76 posto) te "Sustava potpore" (59 posto).

T-Roc na Euro NCAP testovima

Najbolje vrijednosti istovremeno je ostvario prvi kompaktni SUV marke Volkswagen: novi T-Roc. On je nastupio u segmentu "Kompaktnih SUV vozila" - klasi u kojoj su uvršteni i znatno veći SUV modeli. Rezultati modela T-Roc impresioniraju bez iznimke. Primjer iz kategorije "Odraslih putnika": ovdje je SUV ocijenjen s 96 posto.

Vrlo dobar prolaz T-Roc je k tomu zabilježio s rezultatom od 87 posto u kategoriji "Zaštite djece". Ovdje se testovi provode pomoću lutaka za testiranje na dječjim sjedalicama. Primjer za tzv. offset sudar (djelomični frontalni sudar) i bočni sudar: "Na testu koji je uključivao frontalni offset sudar zaštita svih kritičnih dijelova tijela obiju lutaka za testiranje u dječjoj veličini pokazala se dobrom. Na sličan se način dobrom pokazala i zaštita svih kritičnih dijelova tijela lutaka za testiranje tijekom testiranja bočnog sudara", komentira Euro NCAP.

Fleksibilni elementi u prednjem dijelu vozila i serijski sustav prepoznavanja pješaka k tomu rezultiraju vrijednošću od 79 posto u području "Zaštite pješaka" koja je impresivna u konkurencijskom okruženju. S ocjenom od 71 posto novi je T-Roc dobio najbolje vrijednosti i u području testiranja "Sustava potpore".

"The European New Car Assessment Programme": Euro NCAP je međunarodno, neovisno udruženje vlada i nedržavnih organizacija. Glavno sjedište Euro NCAP-a nalazi se u blizini Bruxellesa (Belgija). Zadatak Euro NCAPa pravovremeno je pružanje informacija o sigurnosti najpopularnijih vozila koja se prodaju u Europi kupcima automobila.

 

Volkswagen vozila možete potražiti u našim prodajno servisnim centrima u Karlovcu i u Zadru.

 
w Povratak na vrh