→ Priznanje za izuzetno visoku razinu sigurnosti novog Volkswagen fastback modela

→ Euro NCAP: "Najveća ikada dodijeljena ocjena za sustav zaštite pješaka u višoj srednjoj klasi"

Volkswagen je ostvario izvrsne rezultate i u novijoj seriji Euro NCAP crash testova zahvaljujući najboljim ocjenama za novi Arteon. Neovisna europska organizacija za zaštitu potrošača dodijelila je novom fastback modelu marke Volkswagen najveću ocjenu od pet zvjezdica. Ova ocjena ne predstavlja samo priznanje za zaštitu odraslih putnika i djece već i za serijske sustave potpore novog Arteona te područje sustava zaštite pješaka. Zahvaljujući između ostalog serijskoj funkciji kočenja u nuždi koja reagira na pješake, ovaj je sustav danas dobio najveću ikada dodijeljenu ocjenu u višoj srednjoj klasi.

Odlikovanje s 5 zvjezdica na Euro NCAP testu za novi Arteon

S odlikovanjem od 5 zvjezdica stručnjaci Euro NCAP testa (engl. European New Car Assessment Programme = europski program ocjenjivanja novih vozila) signaliziraju da model Arteon smatraju posebno sigurnim odabirom u njegovoj klasi vozila. Vrlo dobar prolazak na testu rezultat je inovativnih sustava potpore (između ostalog serijske funkcije kočenja u nuždi koja reagira na pješake) i integriranog koncepta sigurnosti koji u slučaju sudara osigurava maksimalnu zaštitu putnika pomoću optimiziranih struktura karoserije, visokoučinkovite kombinacije pojaseva, sjedala i zračnih jastuka.

Sveobuhvatna ocjena sigurnosti od pet zvjezdica za Arteon sastoji se od rezultata iz četiriju djelomičnih područja: tako je novi Gran Turismo u području zaštite odraslih putnika dobio 96 posto maksimalne ocjene. U području zaštite djece Arteon je dobio 85 posto mogućeg broja bodova.

Saznajte više informacija o Arteonu.

Prijavite se na probnu vožnju u Karlovcu ili u Zadru.

Kontaktirajte nas.

 
w Povratak na vrh