Od 2019. godine, General Tire će dobavljati gume za sve automobile u utrkama NASCAR Whelen Euro Series – Guma za utrke osmišljena je kako bi ispunila visoka očekivanja momčadi u seriji NASCAR Whelen Euro Series

 

Počevši od ove godine, brand guma General Tire bit će službeni partner utrka NASCAR Whelen Euro Series te će dobavljati gume za svu momčad u seriji. Kao ekskluzivni dobavljač guma, General Tire će timovima isporučivati slick gume (bez ripna) i kišne verzije guma u okviru svog novog modela NWES GT dimenzija 11,5/ 27,5 R 15, za prednje i stražnje kotače.

„NASCAR Whelen Euro Series i tvrtka General Tire idealni su partneri, a tome je doprinijela i njihova zajednička bogata američka povijest,” izjavio je oduševljeni Guy Frobisher, viši projektni menadžer tvrtke General Tire u Europi. Ovo nam je odlična prilika da prezentiramo svoj brand u uzbudljivom ozračju sportskih utrka motornih vozila, čije tržište se brzo razvija. Nadalje, naši inženjeri u SAD-u razvili su gumu za utrke za koju se očekuje da će ispuniti velika očekivanja timova.”

Ponosni smo i sretni s obzirom na ovo dugoročno partnerstvo s tvrtkom General Tire. Šestogodišnja obveza izuzetan je dokaz pouzdanja u utrke NASCAR Whelen Euro Series i njihov potencijal. S tvrtkom General Tire dijelimo istu jaku želju da nadalje razvijamo europski NASCAR, sa sve višim ciljevima i da promoviramo brand General Tire u cijeloj Europi. U manje od 10 godina, NWES se pokazala jednom od najatraktivnijih serija u Europi, s više od 30 automobila na startnoj crti, s desecima tisuća obožavatelja koji posjećuju naša događanja te u vrlo čvrstom partnerstvu s vodećim svjetskim kompanijama koje podupiru europski NASCAR. Ovo je još jedan ogroman korak naprijed za seriju, a nebo je granica!” rekao je predsjednik/generalni direktor NASCAR Whelen Euro Series, Jerome Galpin.

Serija posjećuje trkališta u sedam europskih zemalja, s profesionalnim timovima čiji su automobili snage 400 KS raspoređeni na startnim položajima.

General Tire gume proizvode se i za cestovne automobile, a nabaviti ih možete u prodajno servisnim centrima Auto Hrvatska, te kod ugovornih partnera.

 
w Povratak na vrh