Snažan, robustan izgled susreće praktičnost i sposobnost. Atraktivan, pomno oblikovan i inteligentan unutrašnji dizajn obogaćen je nizom pametnih tehnologija.

Novi EcoSport je nesumnjivo istinski SUV i definitivno ostavlja dojam snage i jačine.

Čiste linije i elegantni aerodinamični oblik čine ovaj automobil modernim, sofisticiranim i dizajniranim tako da se ističe gdje god se nalazio.

Svjež, karakterističan i hrabar: pripremite se za Novi Eco Sport!

Dobra dilema

Elegantan i izdržljiv eksterijer EcoSporta posljedica je višednevnog postupka lakiranja. Novi materijali i postupci strojne obrade, od injektiranja voska u čelične dijelove karoserije do zaštitnog gornjeg sloja, osiguravaju dugotrajni izvanredni izgled i nakon mnogo godina.

Praktičan i inteligentan

U Novom Ford EcoSportu svaka značajka i tehnologija stvorene su kako bi Vaša putovanja bila još udobnija. Ford SYNC 3 omogućuje Vam da ostanete povezani te upravljate svojim telefonom, glazbom i navigacijom pomoću glasovnih naredbi ili 8" zaslona na dodir. Premium B&O PLAY sustav od 675 W vam pruža jedinstveno, snažno i bogato iskustvo slušanja glazbe putem, ni manje ni više, nego 10 vrhunskih zvučnika. S promišljenim detaljima kao što su grijana sjedala i kolo upravljača možete biti sigurni da će svaka vožnja biti opuštajuća, ali istovremeno i poticajna.

Samopouzdanje u vožnji

Sjednite za upravljač i moći ćete upravljati nizom naprednih tehnologija za pomoć u vožnji.

  • Pametni sustav All-Wheel Drive(AWD) pruža izvanredno rukovanje u promjenjivim uvjetima.
  • Hill Start Assist (Pomoć pri kretanju na uzbrdici) zadržava vozilo kada morate krenuti na uzbrdici.
  • LED svjetla za dnevnu vožnju su omogućuju dobru vidljivost sa stilom.

Performanse i učinkovitost

S novim EcoSportom dolazi i izbor od tri inovativna i napredna motora.

  • Prvi motor je 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor, šesterostruki dobitnik nagrade International EngineoftheYear * (Međunarodni motor godine). Motor daje svu moć koju možete očekivati od 1,6-litrenog motora (125 KS I 40 KS), s iznimnom učinkovitom potrošnjom goriva i malom emisijom CO2.
  • 1,5-litreni TDCi dizelski motor pruža 100 KS i samo 107g/km emisije CO2.
  • I turbo 1,5-litreni EcoBlue dizelski motor nudi 125 KS snage i 119g/km emisije CO2.

* Pobjednik u kategoriji ispod 1,0 litre.

Sigurnost prije svega

Vaša je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Iz tog razloga, u novom EcoSportu ćete naći tehnologije i sustave dizajnirane da štite vas, vaše putnike i vaše vozilo. Ključne značajke uključuju ABS kočnice, sustav elektronske kontrole stabilnosti, sustav pomoći kod proklizavanja i sustav nadzora tlaka u gumama. Ugrađen je također sveobuhvatan paket zračnih jastuka: vozačev, suvozačevte bočni zračni jastuci, kao i zračni jastuk za koljena na strani vozača. To je samo jedan od razloga zašto je automobil dobio nagradu Euro NCAP s 4 zvjezdice.

Impresivna fleksibilnost

S novim EcoSportom dolazi iznenađujuće prostrani interijer. Prostor je pametno upotrijebljen, a spremišta za pohranu su povećana tako da se stražnja sjedala mogu sklopiti u dva dijela 60/40. S flip-up jastukom, stražnja sjedala možete potpuno preklopiti kako biste lakše unijeli i prenijeli prtljagu. Prilagodljivi pod prtljažnika možete postaviti u tri položaja – fantastično rješenje kada ne želite da se stvari nagomilaju jedna na drugu.

Prednosti tehnologije

Najbolje tehnologije su uvijek one koje donose nešto pozitivno u naš svijet, nose jasne prednosti i rješavaju probleme. Upravo to ćete naći u novom EcoSportu.

Otkrijte život bez stresa i maksimum uživanja uz tehnologije koje čine vožnju opuštajućom i zadovoljavajućom: od pametnog pogona na sve kotače (All-Wheel Drive) do pomoći pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) i novog Fordovog SYNC-a.

Povjerenje čak i u promjenjivim uvjetima

Pametni sustav s pogonom na sve kotače (AWD) može odrediti razne elemente kao što su:

  • bolje prianjanje guma uz površinu,
  • održavanje ravnoteže vozila u zavoju i
  • brzina reakcije u mokrim, suhim ili ledenim uvjetima i na različitim terenima.

Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili stražnju osovinu ovisno o uvjetima vožnje. I ovaj sustav "okretnog momenta" omogućuje jednostavno rukovanje i poboljšanu efikasnost.

Dodatna kontrola pri kretanju na uzbrdici

Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici privremeno zaustavlja vozilo na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala s papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

LED dnevna svjetla, za vožnju sa stilom i bolju vidljivost

Visoko energetski učinkovit napredni sustav svjetala za dnevnu vožnju omogućuje vam jasnu vidljivost danju i noću.

Pomoć u slučajevima nužde: poziva pomoć kada vi ne možete

Važan dio tehnologije Ford SYNC je pomoć u slučaju nužde*. U slučaju nesreće, kada se aktivira zračni jastuk ili je pumpa za gorivo deaktivirana, tehnologija može koristiti upareni i spojeni mobilni telefon putem Bluetootha®kako bi vam pomogao izravno pozvati hitnu službu. Možete prekinuti poziv ili razgovarati sa službom. Ključno je to da sustav može prikupitivitalne33 informacije poput vaših GPS koordinata.

*Fordov sustav hitne pomoći djeluje u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije deaktivaciju pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u hitnim situacijama nije podržana na svim europskim jezicima.

Besprijekorno integrirana tehnologija koju možete kontrolirati glasom

Ford SYNC 3 je najsuvremeniji sustav koji vam omogućuje povezanost i upravljanje telefon, glazbom i sustavom navigacije pomoću intuitivnih glasovnih naredbi ili pomoću 8" zaslona u boji osjetljivog na dodir. Povezan je s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto*, s Applink-om omogućen je pristup nekim vašim najdražim aplikacijama, uključujući Spotify. Pomoću aplikacije Live Traffic izbjegnite prometne čepove. A čak možete i nazvati niz restorana ako ste gladni. Dovoljno je samo reći "Gladan sam".

*Apple CarPlay™ registrirani je zaštitni znak tvrtke Apple Inc. Android Auto™ registrirani je zaštitni znak tvrtke Google Inc. Mogućnosti pružanja navedene usluge u našim modelima ovise prvenstveno o uvjetima tvrtki Apple Inc. i Google Inc. za pojedinu regiju, molimo Vas informirajte se i kod istih tvrtki za više detalja.

Uživo sa sustavom B&O PLAY

Neovisno o vašem glazbenom ukusu, zaslužujete slušati glazbu onako kako je to sam umjetnik zamislio. Upravo to možete očekivati u novom EcoSportu. Zašto? Zato što je to moguće sa sustavom B&O PLAY. Ovaj vrhunski sustav uz ozvučenje od 675W pruža bogat i moćan doživljaj zvuka pomoću 10 zvučnika, woofera i subwoofera. Specijalizirani akustičari osmislili su, dizajnirali i razvili ovu naprednu tehnologiju baš za EcoSport.

Sjedala i kolo upravljača griju kad je najpotrebnije

Kao dio dodatne opreme možete izabrati grijana prednja sjedala za vozača i suvozača. Grijanje možete podesiti na tri načina, pomoću prekidača koji upravljaju grijanjem lijevih i desnih sjedala. Crveno svjetlo pokazuje razinu topline koju ste odabrali. Bez obzira radi li se o hladnom jutru, hladnom danu ili hladnoj noći, grijano kolo upravljača će zagrijati vaše ruke bolje od para rukavica.

Brzo čišćenje vjetrobranskog stakla uz Quickclear

Ova pametna značajka osmišljena je kako biste što brže krenuli u hladnim jutarnjim satima. Jednostavno pritisnite tipku, a ultra tanke niti će brzo zagrijati vjetrobransko staklo, odmrznuti i odmagliti te pomoći pri odleđivanju brisača.

Vanjska ogledala

Za potpunu zaštitu od slučajnog oštećenja, vanjska ogledala se električno sklapaju nakon parkiranja. Tako sklopljena, štite se i stilski, također grijani, integrirani pokazivači smjera.

Dizajniran kako bi osvojio gradsko tlo

Visoki rubnjaci, radovi na cesti, branici… Gradske ulice mogu biti opasne. Iz tog je razloga robusniEcoSport značajno odignut od ceste.

Savršen luk okretanja

Za razliku od tradicionalnih, glomaznih SUV-ova, novi EcoSport ima odličanradijus okretanja 10,6m "od ruba do ruba". Polukružni okreti su u ovom SUV-u jednostavni i brzi, čak i kada su automobili parkirani s obje strane. 

Kutovi "pristupa" i "odstupanja od podloge" u novom EcoSportu postavljeni su na 21,0 stupnjeva i 33,3 stupnja, s kutom prelaska od 23,3 stupnja (ako je vozilo neopterećeno). Ovi stupnjevi se odnose na kutove na kojima vaš automobil može voziti preko prepreke i izbjeći struganje donje strane vozila: od esencijalne važnosti za moderni SUV.

 

 

 Ford EcoSport potražite u Ford centru Zagreb, u Heinzelovoj 70 ili nazovite 01/6449 915.

 
w Povratak na vrh