Nexus je globalna mreža distribucijskih tvrtki koje su vodeće u postprodajnoj automobilskoj djelatnosti. Sjedište kompanije je u Ženevi.

Temeljni cilj umrežavanja jest dati pouzdani partnerski okvir članovima i isporučivati inovativna rješenja usmjerena na rezultate. Time se stvaraju nove mogućnosti u globalnoj automobilskoj industriji.

Naziv Nexus (lat. "povezivanje") odražava ciljeve kompanije: povezivanje internacionalnih poslovnih partnera i zajedničko razvijanje svih relevantnih poslovnih aspekata, koristeći dubinsko poznavanje industrije, i time olakšavanje poslovnih prilika.

Nexus Automotive International SA je inovativna grupacija usmjerena na vrijednosti inovativnosti, neovisnosti i integriteta. Da bi se postigla inovativnost, misija je usredotočiti se na predviđanja novih zbivanja i problema prije nego što nastanu. Globalna neovisnost grupacije omogućuje najbolje odabire za članove jer su odluke vođene isključivo njihovim najboljim interesima, a ne nacionalnim, političkim i financijski uvjetovanim  okruženjem. U svakom aspektu rada grupacija se vodi načelima iskrenosti i otvorenosti u odlučivanju i donošenju odluka, čime se dostiže integritet poslovanja. 

Članice poslovne grupa Auto Hrvatska koje su potpisale ugovor o članstvu Nexus grupacije su Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o. za gospodarski program i Auto Hrvatska Autodijelovi d.o.o. za osobni program vozila.

 
w Povratak na vrh