Sad već tradicionalni, 7. INA Rally Kumrovec održat će se 2. i 3. ožujka 2018. godine. Auto Hrvatska je ponosni sponzor utrke.

Vikend uoči 7. INA Rallya Kumrovec održana je promocija natjecanja u u shopping centru Westgate. Posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli dobiti informacije o samom natjecanju, a izloženi su bili i automobili aktualnih prvaka Hrvatske. Organizirana je nagradna igra na kojoj su sretni dobitnici mogli osvojiti poklon pakete sponzora Toyo Tires.

Pripreme za odvijanje natjecanja ušle su u završnu fazu. U samoj provedbi sudjelovat će 150 ljudi, a direktor rallya Željko Štefanić poručuje da ni snijeg, niti hladnoće ne mogu pokvariti prvu utrku sezone: „Imamo ralice u pripremi, ali kiša, snijeg, sunce, ništa nas ne može iznenaditi. Očekujemo velik broj publike i očekujemo spektakl u Kumrovcu.

U petak je za sve predviđen izuzetno atraktivan prolog u Termama Tuhelj uz brojne nagrade, dok će se bodovni dio natjecanja održati u subotu na 4 kružna brzinska ispita u Kumrovcu.

Subotnji program počinje već u 9 sati ceremonijalnim startom u Muzeju Staro selo u Kumrovcu. Prvi od ukupno četiri brzinska ispita vozit će se sa startom u 10 sati i 9 minuta. Brzinci su ostali nepromijenjeni u odnosu na prošlu godinu, ali su im nazivi novi – Kumrovec i Zagorska Sela. Najveći broj publike ponovo se očekuje nedaleko od Osnovne škole Josipa Broza, gdje se s istog mjesta može vidjeti više od 500 prolazaka trkaćih automobila. Posade koje uspješno savladaju 41,3 km brzinskih ispita kroz pitoreskni zagorski krajolik na cilju se očekuju u 18 sati u Muzeju Staro selo.

 
w Povratak na vrh