Međunarodni žiri nezavisnih sudaca, koji se sastoji od vodećih novinara specijaliziranih za gospodarska vozila iz 23 države, dodijelio je najprestižniju nagradu za Međunarodni kamion godine za 2019. godinu novom Ford Trucks tegljaču F-MAX.

Generalnom direktoru Ford Otosana Haydaru Yenigünu nagradu je predala Gianenro Griffini, predsjednica žirija Međunarodnog kamiona godine (ItoY) na izložbenom prostoru Ford Trucksa na sajmu IAA za gospodarska vozila 2018.

F-MAX je prošao kroz strogu procjenu ključnih kriterija kao što su:

  • tehnološka inovacija,
  • udobnost,
  • sigurnost,
  • vožnja,
  • potrošnja goriva,
  • ekološki otisak i
  • ukupni trošak vlasništva (TCO).

F-MAX je postigao najveći broj bodova, završivši ispred svojih konkurenata i osvojivši nagradu "2019 International Truck of the Year".

 Haydar Yenigün, generalni direktor Ford Otosana, smatra da će F-MAX sa svojom kabinom širine  2,5 metra i snagom od 500 KS, postati glavni igrač u međunarodnoj transportnoj industriji. "Potpuno novi Ford Trucks F-MAX s 13-litarskim motorom, 500 KS i 2500 Nm Ecotorq motorom globalni je igrač. Naš moderni dizajnerski izričaj kombinira profesionalnost, snagu i inovativnost, a vrhunska aerodinamika, optimalna umjeravanja i tehničke specifikacije pogonskog sklopa i prijenosa smanjuju potrošnju goriva za 6% u usporedbi s trenutnim modelom. Novi tegljač također smanjuje troškove održavanja do 7% i nudi duže servisne intervale, čime se ostvaruju niži ukupni troškovi vlasništva. F-MAX također ima i novu ConnecTruck tehnologiju za bežično povezivanje s aplikacijama. Iza našeg novog tegljača je pet godina istraživanja i razvoja. Nakon što je uspješno odradio 5 milijuna kilometara cestovnih testova u 11 zemalja na četiri kontinenta, F-MAX će postaviti nova mjerila u međunarodnoj transportnoj industriji. Nagrada za Međunarodni kamion godine je vrlo važan korak prema našoj budućnosti. Zahvaljujem svim našim zaposlenicima na njihovom nastojanju da osvojimo ovu prestižnu nagradu. "

 
w Povratak na vrh