Predstavljamo vam novi Ford B-MAX


Novi Ford B-MAX je razvijen posebno za urbanog vozača. Iako kompaktan, njegov inovativni sustav vrata za jednostavan pristup omogućava 1,5 m široki ulaz u prostranu i sofisticiranu unutrašnjost, koja je lider u svojoj klasi.

Uz jedinstven dizajn, B-MAX je opremljen nizom tehnologija uz koje je vožnja lakša, ugodnija i sigurnija. Na primjer, inovativni sustav za kočenje Active City Stop pomaže pri sprečavanju sudara u usporenom prometu, na način da će automatski kočiti umjesto vas. Ford SYNC vam omogućuje da jednostavnim glasovnim naredbama nadzirete i kontrolirate glazbu i mobilni telefon - sustav čak može pročitati vaše SMS poruke.
Revolucionarni 1.0-litreni EcoBoost benzinski motor osigurava snagu 1,6-litarskog, a njegova potrošnja goriva je najbolja u klasi.
Inovativni dizajn omogućuje najbolji pristup u klasi
Inovativni sustav vrata nudi najbolji pristup unutrašnjosti u klasi. U kombinaciji s iznimno prilagodljivom, a nadasve dotjeranom unutrašnjošću nudi ono, po čemu se B-MAX razlikuje od drugih vozila u toj kategoriji.

Novi B-MAX ima jedinstveni dizajn karoserije. Kad su vrata otvorena, nosivi stupovi, koji obično dijele prednji od stražnjeg dijela automobila, pametno su ugrađeni u sama vrata. To znači da nema prepreka, zbog čega je pristup u vozilo jednostavan.
Dotjerana unutrašnjost dizajnirana je elegantno i prostrano, s visokokvalitetnim materijalima, suptilnim kontrastima boja i kromiranim detaljima. Panoramskim krovnim prozorom u cijeloj dužini krova, koji preplavljuje unutrašnjost prirodnom svjetlošću, ostvareno je kvalitetno okruženje, kako za vozača, tako i za putnike.
Radi još veće praktičnosti i prednja i stražnja sjedala mogu se vodoravno preklopiti , čime se može dobiti teretni prostor bez premca u duljini do 2,35 m.

Kada gradska vožnja postane užitak

S B-MAXom gradska vožnja je jednostavnija i ugodnija, zahvaljujući iznenađujućoj funkcionalnosti i naprednim tehnologijama , koje će vas možda iznenaditi jer se nalaze u automobilu te veličine. Dodate li tome i njegov jedinstveni sustav vrata, ispunjava različite zahtjeve modernog vozača.

Originalan pristup unutrašnjosti

Sustav vrata za jednostavan pristup uvelike olakšava pristup u skučenim prostorima. Dvojna klizna stražnja vrata i prednja vrata pružaju iznimno široki bočni otvor širine 1,5 m. Pritom je otvor bez prepreka, budući da su nosivi stupovi, koji najčešće dijele prednji od stražnjeg dijela automobila, na domišljat način ugrađeni u sama vrata.
Novi Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija
Pomoću Fordovog sustava za glasovno upravljanje SYNC možemo upotrebom jednostavnih i neposrednih glasovnih naredbi upravljati glazbom te upućivati i primati pozive na mobilnom telefonu. To znači da će vaše ruke cijelo vrijeme biti na upravljaču, a oči uprte u cestu. SYNC će, također, naglas čitati tekstualne poruke poslane na vaš mobitel.
Bez ključa - bez poteškoće
Fordov sustav za ulaz u vozilo bez ključa vam omogućava zaključavanje i otključavanje automobila, bez da morate vaditi ključ iz džepa ili torbe. Idealan kad imate pune ruke.
Impresivna snaga i ekonomičnost
Tipovi motora i mjenjača, koji su dostupni za B-MAX, omogućuju vam da odaberete svoju kombinaciju snage i ekonomičnosti. Iz ponude odskaču izvanredni 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor, koji najučinkovitijom potrošnjom u svojoj klasi pruža snagu poboljšanog 1,6-litarski dizelskog motora.

Novi EcoBoost motor, lider u svojoj klasi

B-MAX je dostupan s revolucionarnim 1,0-litarskim motorom koji pri 100 KS ili 120 KS pruža snagu 1,6 litarskog motora. Istovremeno još uvijek uspijeva potrošiti 20% manje goriva od ostalih usporedivih benzinskih motora. U stvari, njegova potrošnja i emisija CO2 više su slične dizelskim motorima. Da bismo to postigli, temeljito smo ga redizajnirali – kraće vrijeme zagrijavanja motora i smanjenje trenja su samo dva od brojnih poboljšanja. Uz njegovu snagu i ekonomičnost ćete također uživati i u njegovom jedinstvenom  zvuku i sportskom osjećaju.

Dizelski motor, koji u svojoj klasi nudi nevjerojatnu ekonomičnost

Štedljiv 1,6 litarski TDCi motor razvija 95 KS i postiže nevjerojatnih 4,0 l/100 km te smanjuje emisiju CO2 na svega 104 g/km. Kao alternativa dostupan je i ekonomični 1,5 litreni TDCi, koji razvija 75 KS i održava nisku potrošnju na 4,1 l/100 km te emisiju CO2 na samo 109 g/km.
Štedljiv 5-stupanjski ručni mjenjač
Dizelski motori, 1.4-litreni benzinski Duratec i i 1.0-litreni benzinski EcoBoost su dostupni u kombinaciji s peterostupanjskim ručnim mjenjačem za precizno prebacivanje, koje je brižno prilagođeno svakom pojedinom motoru.

Iznimno precizan, ekonomičan automatski mjenjač

1,6-litreni benzinski motor TI-VCT je opremljen PowerShift mjenjačem. Ovaj šesterostupanjski mjenjač s dvostrukim kvačilom objedinjuje udobnost automatskog mjenjača i kontrolu koju pruža ručni mjenjač. Sljedeći stupanj odabire unaprijed, tako da između prijenosa brzina motor neće gubiti snagu. Njegovo iznimno brzo i precizno prebacivanje ne samo da pruža opušteniju i ugodniju vožnju, već u usporedbi s konvencionalnim automatskim mjenjačem također štedi na gorivu i smanjuje emisiju CO2.
Jedan od naših najsigurnijih automobila dosad
B-MAX je tijekom sigurnosnih testiranja postigao zapažene rezultate. Danas, kad je serijski model s nizom naprednih sigurnosnih funkcija dovršen, sigurno je da će dobiti odlične ocjene u skladu s novim, postroženim standardima Euro NCAP.

Karakteristike vozila koje pružaju zaštitu jednako su napredne, uključujući daljinsko zatvaranje, pomoću kojeg možete na daljinu pomoću ključa otvoriti i zatvoriti sva stakla i prozore s električnim pokretanjem. Određeni paketi opreme nude i vanjski alarm. Funkcija dvostrukog zaključavanja sprečava uljeza da otključa vrata iznutra, a također uključuje i alarmni sustav Thatcham 1 kategorije.

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije

Centar Zagreb

  • Heinzelova 70
  • 10000 Zagreb
  • tel. +385 (0)1 6449 915
  • ford@autohrvatska.hr
  • qPON – PET 08:00 - 18:00 sati
  • SUBOTA 09:00 - 13:00 sati
Pogledajte sve kontakte m
w Povratak na vrh